© Георги Кожухаров Хората се променят - свиват разходи до

...
© Георги Кожухаров Хората се променят - свиват разходи до
Коментари Харесай

Потребителите стават по-предпазливи в разходите

© Георги Кожухаров Хората се трансформират - свиват разноски до съществени храни, само че съвсем половината имат разноски за витамини или други препарати за имунната система. Това демонстрират две експресни изследвания измежду онлайн консуматори.

Онлайн покупките порастват

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Хранителни артикули от първа нужда, почистващи и дезинфекциращи препарати, медикаменти, витамини и добавки за имунитет. Това са най-често пазаруваните артикули в условия на изключително състояние, демонстрира анкета измежду 1 331 потребителите на Broshura.bg в интервала от 19 до 22 март.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Основният маршрут за извършване на покупки сочи към супермаркетите и аптеките. Потребителите заобикалят ежедневния контакт в най-натоварените търговски вериги - 47% от интервюираните пазарят един път на 3 дни, а 32% - един път седмично, разясняват от Broshura.bg. Онлайн покупките порастват - 53% от запитаните споделят, че избират да пазарят по интернет.

Да пестим

Кризисната обстановка носи терзания за здравето, само че и за финансовото положение на семейството, демонстрира изследване на маркетинговата организация Pragmatica измежду 400 градски поданици, ползващи интернет, извършено на 22 и 23 март.

Почти 60% от семействата настояват, че търпят финансови загуби, като те са най-осезаеми в групата на интензивно работещите - 31-59-годишните. Резултатите демонстрират, че междинният размер на финансови загуби е 1023 лева

Промяната в потреблението е осезаема, регистрира изследването на Pragmatica - 56% от интервюираните показват, че към този момент лимитират покупките си единствено до най-необходимото, като това е най-типично за по-възрастните представители, а 10% са пренасочили покупките си онлайн.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Анкетираните (особено работещите от дома) са лимитирали някои от своите разноски - за храна, облекла и обувки (обяснимо и за заведения, развлечения, услуги). Сходни резултати регистрира и изследването на Broshura.bg, съгласно което семействата редуцират или отсрочват покупките на черна и бяла техника, дребна техника, обувки и аксесоари поради наложените забрани и неналичието на нормален метод на живот.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР