Президентът Румен Радев е на официално посещение в Унгария по

...
Президентът Румен Радев е на официално посещение в Унгария по
Коментари Харесай

Радев е на посещения в Унгария, ще се срещне с Орбан

Президентът Румен Радев е на публично посещаване в Унгария по покана на президента Тамаш Шуйок през днешния ден и на следващия ден, оповестиха от прессекретариата на президента. Двамата ще проведат среща „ на четири очи “ и ще управляват пленарните диалози сред българската и унгарската делегация. В рамките на визитата президентът Радев ще се срещне с премиера Виктор Орбан.

Задълбочаването на двустранните връзки в области от съвместен интерес, измежду които енергетика, стопанска система, вложения, просвета и обучение, ще бъдат във фокуса на диалозите на президента. Акцент ще бъдат и тематики от районния и европейски дневен ред, както и въпроси в подтекста на идното унгарско председателство на Съвета на Европейски Съюз в интервала юли-декември 2024 г. Двамата президенти ще открият в Будапеща Българския културно-образователен център, построен с поддръжката на българската и унгарската страна.

В понеделник президентът Румен Радев ще бъде на работно посещаване в Конфедерация Швейцария. В Берн президентът на България ще организира среща  с швейцарския си сътрудник Виола Амхерд, след която ще се проведат пленарни диалози сред делегациите. Двустранното съдействието в областта на стопанската система, нововъведенията, образованието и сигурността, се чака да бъдат акцентите на срещата.

В рамките на визитата си Румен Радев ще посети в Лозана Международния олимпийски комитет по покана на президента на спортната организация Томас Бах. Перспективите пред България да бъде хазаин на Зимните юношески олимпийски игри през 2028 година ще бъдат разисквани по време на визитата в МОК.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР