Чрез търговията с наркотика организацията финансирала терористичните си операции и

...
Чрез търговията с наркотика организацията финансирала терористичните си операции и
Коментари Харесай

Конфискуваха 24 млн. хапчета от ”дрогата на джихадиста”

Чрез търговията с опиата организацията финансирала терористичните си интервенции и употребила хапчетата за приготовление на бойците си за борби, предадоха Ройтерс и ДПА.

Трамодолът е обезболяващо средство и се назовава дрогата на джихадиста. Направеният от опиат опиат е известен измежду бойците на ИД, тъй като подвига прага на болката и дава възприятие за еуфория.

Според италианските управляващи лекарството е необятно употребявано от бойците на "Ислямска страна ", с цел да усилва издръжливостта им на натоварвания.

Лекарства са иззети в южното пристанище Джоя Тауро. Уличната им цена е към 2 евро на таблетка, оповестиха италианските митници.

Лекарствата са пратка от Индия, а като последна дестинация е била посочена Либия. Властите напомнят, че сходна пратка е иззета в Генуа преди половин година.

Продажбите на опиати се управляват директно от групировката за финансиране на плануваните терористични действия по целия свят, съобщи пред съда Федерико Кафиеро де Рахо, основен прокурор на Реджо ди Калабрия.

Полицейската акция е била координирана с отдела на прокуратурата в Реджо ди Калабрия, профилиран в битка с мафията. В следствието е взела участие и Агенцията на Съединени американски щати за битка с опиатите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР