Човешки останки са били открити на подводницата Титан“, повече от

...
Човешки останки са били открити на подводницата Титан“, повече от
Коментари Харесай

Човешки останки са открити в частите от подводницата „Титан“

Човешки остатъци са били открити на подводницата „ Титан “, повече от седмица откакто съдбовна имплозия умъртви всичките петима на борда. Бреговата защита на Съединени американски щати сподели, че ще бъде осъществен „ формален разбор “ на останките, откакто те са били открити в парчета, извадени на повърхността през вчерашния ден.

Те биха могли да дават на чиновниците, проверяващи нещастието, спомагателни улики за случилото се по време на обреченото пътешестване на екипажа до „ Титаник “.

Появиха се първите фотоси на извадените от дълбините на Атлантическия океан остатъци от подводницата.

Изображения демонстрират по какъв начин екипи разтоварват елементи от подводницата, откакто са били превозени до брега в Сейнт Джонс в Нюфаундленд през вчерашния ден.

Части от Титан, който се впусна в втурване от 3800 метра, бяха открити на морското дъно, покрай „ Титаник “.

Едно изображение демонстрира очукано парче закривен бял метал, оплетено с купчини кабели. Отломките бяха покрити с огромни брезентови платна, преди да бъдат издигнати от кранове.

 Снмика БГНЕС/ EPA/SHAHZAIB AKBER

Снимките на обречената подводница се появиха единствено часове откакто семейство Дауд организира виртуална възпоменателна работа, с цел да благодари на всички, които се пробваха да спасят бащата и сина.

Бащата на Шахзада, Хюсеин, сподели, че двамата са били доста разчувствани да отидат да видят „ Титаник “ и преди да заминат за пътуването си го убедили, че „ и ние би трябвало да отидем до Антарктида “ идната зима.

„ Какво споделя един татко, когато се сблъсква с такава покруса? “ попита той. „ Всъщност съм уверен, че те обогатиха живота ни безгранично. Ние ще продължим тяхното завещание. “

Повтаряйки настроенията на своя свекър, Кристин Дауд сподели, че нейният брачен партньор и наследник са „ най-хубави другари “, които „ принадлежат дружно “.

58-годишният Хамиш Хардинг, роден в Лондон милиардер вложител и авантюрист, също беше на „ Титан “ дружно с Пол-Анри Наржоле, 77, доста умел френски подводничар, и Стоктън Ръш, 61, водач на подводницата, чиято компания OceanGate провежда гмуркането.

Части от „ Титан “ бяха открити на по-малко от 500 метра от носа на „ Титаник “ предишния четвъртък по време на изследване на морското дъно от отдалечено ръководено транспортно средство, което преди малко беше достигнало мястото.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР