Говорейки в ефира на Ей Би Си Нюз Блинкън заяви,

...
Говорейки в ефира на Ей Би Си Нюз Блинкън заяви,
Коментари Харесай

Блинкън: Израел няма надежден план за опазването на цивилните в Рафах

Говорейки в ефира на Ей Би Си Нюз Блинкън съобщи, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън остава подготвен да помогне на Израел да се пази и пратката от 3500 бомби с тегло 907 и 227 кг е единственият пакет американско въоръжение, който се задържа.

Според него това може да се промени, в случай че Израел стартира пълномащабна офанзива против Рафах, както Израел споделя, че възнамерява, с цел да отстрани от него бойците от екстремистката формация " Хамас ".

Байдън предизвести Израел, че в случай че " стартира тази огромна военна интервенция в Рафах, то няма да поддържаме и предоставяме избрани системи за въпросната интервенция ", съобщи Блинкън.

" Имаме действителни терзания за метода, по който ще ги употребяват ", добави той. Според него Израел би трябвало " да има явен, благонадежден проект за отбраната на цивилните, какъвто до момента не сме видели ".

В град Рафах се намират към 1,4 млн. палестинци, доста от които избягали там от боевете и израелските бомбардировки в други елементи в Газа, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР