Човечеството ще еволюира в различен вид до 2050 година заради

...
Човечеството ще еволюира в различен вид до 2050 година заради
Коментари Харесай

Човечеството ще се превърне в нов вид до 2050 година

Човечеството ще еволюира в друг тип до 2050 година поради новите технологии, написа Дейли мейл, цитирайки Кадел Ласт от Глобалния институт по мозъка.

До четиридесет години хората ще станат доста подвластни от роботи, ще раждат на по-късна възраст, само че пък ще живеят повече. Повече от времето си популацията на Земята ще прекарва в интернет. Промените, които ще настъпят, ще са толкоз огромни, че могат да се сравнят с прехода от човекоподобни маймуни към хора.

Когато навършат осемдесет или 100 години, хората ще са доста по-различни от днешните старци, уверена е Ласт.

По думите на специалистите по еволюция в бъдеще хората ще живеят доста по-продължително, в сравнение с в този момент. Според тях, когато хората живеят на бързи обороти, те умират по-рано. Когато обаче животът ни протича постепенно и по-плавно, умираме по-късно.

 Роботи

В момента всичко в световното общество е комплицирано. Но в рецесиите има благоприятни условия, а в апокалипсиса може да има трансформация. Смятам, че идната система, която обществото ще сътвори, ще е доста по-сложна и по-справедлива от сегашната цивилизация. Мисля, че идната система ще е толкоз друга от модерни свят, колкото актуалният свят от Средновековието, безапелационна е Кадел Ласт.

Ласт счита още, че биологичният часовник няма постоянно да тревожи хората и те ще могат да му повлияват с бъдещи технологии. Вече сме почнали да вървим към този развой. Жените стартират да раждат във все по-напреднала възраст. През 70-те години на предишния век в Съединени американски щати единствено един % от децата били родени от дами на над 35 години. Преди две години този % към този момент е 15.

Освен това до 2050 година нискоквалифицираните чиновници ще бъдат сменени от роботи, счита още Ласт.

Според други учени до няколко десетилетия роботите ще заменят хората, работещи като водачи и чиновниците в прът центрове. Търговията пък ще се състои най-вече в интернет и магазините ще се употребяват само за излагане на стоката.

До тогава и сигурността на работното място ще е доста по-малка. Служителите ще би трябвало да се съгласяват с по-неудобно работно време. До няколко десетилетия най-вече пари ще получават хората, които не се плашат от риска и са склонни да опитват с телата си, изясняват футуролози, наети от уеб страницата за търсене на работа xpatjobs.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР