Човечеството очаква повече взаимодействие от правителствата и международните организации, по-добър

...
Човечеството очаква повече взаимодействие от правителствата и международните организации, по-добър
Коментари Харесай

ООН: Хората се страхуват от климатичните промени, корупцията и бедността

Човечеството чака повече взаимоотношение от държавните управления и интернационалните организации, по-добър достъп до опазване на здравето, съществени обществени услуги, хигиенични материали и обучение. Това излиза наяве от отчета „ ООН75: Бъдещето, което желаеме, Обединените народи, от които имаме потребност “, представен от ТАСС.

Повечето респонденти означават, че „ усъвършенстваният достъп до базови услуги: опазване на здравето, чиста вода, канализация и обучение “ са техни непосредствени цели. На второ място те слагат „ по-голяма взаимност и повече поддръжка за местата, най-силно наранени от пандемията “, в това число битка с бедността, неравенството и повишение на заетостта. Според интервюираните ще се подобрят достъпът до обучение и правата на дамите.

От какво се опасяват хората?

Климатичните промени, корупцията, бедността и споровете са най-заплашителни за респондентите. 49% от тях имат вяра, че обстановката с околната среда ще се утежнява в световен мащаб в бъдеще, а 41% считат същото за корупцията.

Според 87% от хората „ интернационалното съдействие е жизненоважно за справяне с днешните провокации “.

При откриването на Общото заседание на Организация на обединените нации генералният секретар Антониу Гутериш акцентира, че удовлетворяването на желанията на нациите е обвързване на всички членове.

Методология

В изследването са включени над 1 млн. души от целия свят посредством къси едноминутни анкети. 50 хиляди от 50 страни взеха присъединяване в по-подробни изявленията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР