Чинари в подножието на Родопите в памет на Боян Петров

...
Чинари в подножието на Родопите в памет на Боян Петров
Коментари Харесай

Кръщават гора на Боян Петров

Чинари в подножието на Родопите в памет на Боян Петров - концепцията е на планинаря Вишан Крайнов. В два следващи уикенда той провежда засаждане на млади дръвчета край село Козарско, до Брацигово. Казва, че чинарите са обичаните му дървета – огромни и величествени, оповестява "Дарик ".

"Група другари и познати се събрахме във Facebook да създадем гора, която да ни припомня за този популярен човек. Аз съм планински лидер, познаваме се незадълбочено с Боян. Преди 10-15 години бях по Пирин, към Кресна и се бях качил на едно дърво и гледах нещо в региона. Много бях впечатлен от това грамадно дърво. Като се разрових, разбрах, че е чинар. Оттогава са ми обичаните дървета, тъй като стават големи - по 30-50 метра ", спомня си Вишан Крайнов.

"След време част от планинарската общественост искаше да се резервира Кресненското дефиле и да не се унищожава с автомагистралата. Боян Петров доста интензивно се включи в самодейността по запазването на дефилето. Там се случи и злополуката, при която той пострада. По някакъв метод Боян ми припомня на чинара. По тази причина, аз персонално взех решение да засявам чинари. Но всички хора, които се включат, могат да засадят каквото желаят, въпреки всичко е гора. Искам по този метод да го почета ", споделя Крайнов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР