Четвърта рокада само за година въпреки рекордния брой превозени пътнициВ

...
Четвърта рокада само за година въпреки рекордния брой превозени пътнициВ
Коментари Харесай

Какво се случва с шефовете на Аерофлот?

Четвърта рокада единствено за година макар рекордния брой превозени пасажери
В разгара на лятото, вторият човек в „ Аерофлот ” - Вадим Зингман, вместо да пусне молба за отпуск, подаде заявление за овакантяване. И с това направи още веднъж настоящ въпроса какво се случва с управлението на съветския народен транспортьор.
Това е четвъртата оставка за година откакто компанията напуснаха поредно заместник-генералният шеф по тактиките Калегари, мениджърът Сапринкин, който след това оглави летище „ Внуково ” и зам.шефът по финанси  Курмашов.

Оставката на Зингман е знакова

тъй като той постъпи в авиокампанията преди 10 години дружно с генералния шеф Витали Савелиев. Двамата бяха тандем в Министерството на външноикономическото развиване и се считаха за извънредно близки.
В формалното известие на „ Аерофлот ”пише, че компанията изрича признателност на Зингман за работата, а решението е персонално негово, тъй като желае да смени попрището след дълги години в авиацията.
Всичко това звучи изненадващо и идва броени дни след първото съвещание на новоизбрания съвет на шефовете,  който се оглавява от министъра на превоза Дитрих Иванович. На него  мениджърите регистрираха брилянтни данни за първото тримесечие на годината – 28 милиона превозени пасажери, колкото зя цялата 2016 година. Както и увеличение на пазарния дял на самолетната компания, който доближава 45,4%.
Според отчета на управлението, компанията е преодоляла спешната обстановка от началото на година, когато при злополуката на самолета " Сухой Суперджет 100 " със 73 пасажери и петчленен екипаж, починаха 41 души, измежду които две деца.
Полетът на " Аерофлот "   СУ1492 от Москва до Мурманск беше заставен да се върне на летището по " механически аргументи ", а

при кацане машината се възпламени

Независимо, че водачите оповестиха като причина мълнията, поразила самолета малко преди политане, проверяващите служби още не са изключили разновидностите незадоволителна подготовка на водачите или техническа нередовност.
След злощастния полет националният авиопревозвач  анулира 11 полета, които е трябвало да бъдат осъществени със " Сухой Суперджет 100 ". Месец по-късно обстановката се възстановява.   
Както стана ясно от докладите на компанията, случаят не се е отразил на количеството на пасажерите, само че сигурно е довел до драконовски ограничения по отношение на сигурността на полетите. Още повече, че това е компанията, която единствено преди година сграбчи интернационалния приз за най-сигурен авиопревозвач, с най-млад авиопарк от повече от 150 самолети. Това стана допустимо след осъществяване на забавената с години покупка на повече от 40 машини Airbus SE A350. Сделката бе обявена като част от проекта за агресия на сдружението, предвиждаща увеличение на потенциала на сдружението с сред 8 и 12% годишно на фона на по-стабилната съветска стопанска система и на поскъпналата рубла.
Без подозрение запаленият аероплан смъкна еуфорията от мениджърите на компания откакто малко по-рано  

" Аерофлот» получи рейтинг " четири звезди "

от английската консултанска компания Skytrax и " пет звезди " от американската авиационна ассоциация APEX.
В същото време съветският народен транспортьор държи към този момент и връх с моторите си. Преди броени дни стана ясно, че Rolls-Royce Trent 700, инсталиран на Airbus A-330, благосъстоятелност на съветската самолетна компания Аерофлот, е постигнал междуремонтен нальот от 50 000 часа, поставяйки по този метод международен връх за мотор на широкофюзелажен аероплан.
Ербъсът на Аерофлот е бил въведен в употреба през 2008 и от този момент е прелетял разстояние, равняващо се на 50 пътувания до Луната, като в това време по двигателя- рекордьор са правени само периодически инспекции, само че не и капитален ремонт.
Първо място " Аерофлот " продължава да държи и по индикатора най-силна самолетна марка в света, съгласно консултантската компания Brand Finance, оставяйки зад себе си топ американски и близкоизточни самолетни компании. Това стана с помощта на спонсорството на английския футболен отбор Манчестър Юнайтед, както и поради сполучливата си реклама в Азия, а и поради водещата си позиция на локалния съветски пазар. Основен индикатор и е и степента за сигурност, защото злополуката тази година е единствения значителен случай за последните 20 години.
Въпреки върховете обаче  „ Аерофлот “ преди повече от година замрази проектите си да се трансформира в най-хубавата самолетна компания в Европа – основно поради

лимитираната наземна инфраструктура на компанията

Въпрос на време е да разберем дали първият водач на компанията - Витали Савелиев, ще се впусне още веднъж в битката за европейския трофей или ще последва пътя на близкия си до неотдавна сътрудник Зингман.
А до тогава всеки пасажер на " Аерофлот " може да стане очевидец на нещо любопитно.  Пилот от самолетната компания неотдавна бе представен от медии да споделя, че е видял НЛО във тип на три кръга над Москва. Независимо, че публично компанията  опроверга информацията, кой знае – съветската столица постоянно е била огромната мистерия за този свят, може да е по този начин и за другите.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР