Четиристранният турнир за Суперкупата на Испания остава... в Испания. Вместо

...
Четиристранният турнир за Суперкупата на Испания остава... в Испания. Вместо
Коментари Харесай

Въпреки милионите на шейховете: Суперкупата остава в Испания

Четиристранният шампионат за Суперкупата на Испания остава... в Испания. Вместо в Саудитска Арабия, конкуренцията с присъединяване на " Барселона ", " Реал " Мадрид, " Атлетик " Билбао и " Реал Сосиедад ", ще бъде в Андалусия поради пандемията от ковид.

Новият формат на Суперкупата с четири тима стартира предходната година, а Испанската футболна федерация получи 120 млн. евро от управляващите в Саудитска Арабия за провеждането на мачовете в Средния Изток. Срокът на контракта е за три години.

" Реал " Мадрид завоюва първото издание през януари 2020 година в Джеда.

Испанският " Ел Паис " обаче заяви, че шейховете не желали да бъдат домакини, до момента в който не се вдигнат рестриктивните мерки против COVID-19, които не разрешават и наличието на почитатели на спортни събития. Затова договорката ще бъде удължена с една година като отплата.

masculina | Resultados del sorteo

Semifinal 1 | -
Nuevo Arcángel (Córdoba)

Semifinal 2 | -
La Rosaleda (Málaga)

Final
Estadio de La Cartuja (Sevilla)
— RFEF (@rfef)

В тазгодишното издание на Суперкупата на Испания ще вземат участие първенецът и подгласникът от предишния сезон - " Реал " Мадрид и " Барселона ", както и финалистите за Купата на краля - " Реал Сосиедад " и " Атлетик " Билбао, въпреки че мачът им към момента не се е състоял.

Полуфиналите са на 13 и 14 януари от 22 ч., като ще бъдат излъчени по bTV Action. В първия ще забележим конфликт сред " Реал Сосиедад " и " Барселона " в Кордоба, а във втория - мач сред " Атлетик " Билбао и " Реал " Мадрид в Малага. Финалът е на 17 януари (неделя) в Севиля от 21:30 ч. онлайн по bTV Action.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР