Четири години и половина затвор за бившия кмет на Галиче

...
Четири години и половина затвор за бившия кмет на Галиче
Коментари Харесай

4 години и половина затвор за бившия кмет на Галиче Ценко Чоков постанови Спецсъдът

Четири години и половина затвор за някогашния кмет на Галиче Ценко Чоков за похищение, побой и палеж на кола, постанови Специализираният углавен съд, като го оправда за лихварство и управление на проведена незаконна група.

Чоков изслуша присъдата на болничното легло, с което беше докаран със специфична кола за спешна помощ от Централния софийски затвор. Пак поради него финалните пледоарии по делото се организираха в особено пригодена зала в Централния софийски затвор, а той ги изслуша на легло. 

На легло той чу - два пъти почтен - за ОПГ и лихварство и три пъти отговорен. Съдът се възползва от законовата опция и усили наказването му  от 3 години на 4 и половина. На 4 години затвор беше наказан сина на Чоков. Според бранителя на някогашния кмет на Галиче при невижданата процедура на легло са били нарушени правата на Ценко Чоков.
От присъдата на Чоков, която сигурно ще мине през още две правосъдни инстанции ще бъде изваден престоят му в ареста. До през днешния ден той  е съвсем две години.

Финалът на делото идва две години след показното задържане на Чоков, сина му и останалите от групата. Оттогава той е в ареста. С изключение на десетина дни, през които беше на независимост против 10 000 лева парична гаранция. Тогава поради недоволства, че е почнал да сплашва очевидци, още веднъж беше върнат в ареста, а правосъдният състав беше подложен на инспекция от Висш съдебен съвет. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР