Четири бронзови медала спечелиха български ученици от 31-а Международна олимпиада

...
Четири бронзови медала спечелиха български ученици от 31-а Международна олимпиада
Коментари Харесай

Наши ученици с медали от олимпиада по биология

Четири бронзови медала завоюваха български възпитаници от 31-а Международна олимпиада по биология (IBO 2020), която тази година се състоя отдалечено на 11 и 12 август.

Състезанието трябваше да се организира през юли в град Нагасаки, Япония, само че поради пандемията от Covid-19 се наложи смяна в организацията, оповестяват от пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Българският тим беше формиран от класиралите се на първите места възпитаници на Националната олимпиада по биология и здравно обучение през 2020 година Медалистите са Кирил Тошев (12-и клас), Димитър Кутровски (12-и клас), Виктор Гилин (11-и клас) от Националната природоматематическа гимназия " Акад. Л. Чакалов " в София и Никола Димитров (12-и клас) от Природоматематическата гимназия " Акад. Никола Обрешков " в Бургас.

Учениците бяха в конкуренция с над 280 състезатели от 70 страни. За трета поредна година всички участници от българския тим завоюваха медали на най-престижното интернационално съревнование по биология, означават от МОН.

Ръководители на тима са доцент Албена Йорданова от Медицинския факултет и доцент Снежана Томова-Гогова от Биологическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ", и доктор Радослав Александров от Института по молекулярна биология в Българска академия на науките.

Участието на учениците в олимпиадата се реализира от класните стаи на 51-во Средно учебно заведение " Елисавета Багряна " в София, осведомят от МОН.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР