Честванията за 143 години от избухването на Априлското въстание започнаха.

...
Честванията за 143 години от избухването на Априлското въстание започнаха.
Коментари Харесай

В Клисура започнаха честванията за 143 години от Априлското въстание

Честванията за 143 години от експлоадирането на Априлското въстание започнаха. По традиция, в Клисура празненствата са измежду най-мащабните. Тази година, с цел да уважи героите, там е президентът Румен Радев. Той одобри почетния строй на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Вижте повече детайлности от директното включване на репортера ни Виктория Бояджиева.

Клисура, Карлово

Клисура е градът, в който преди 143 години гръмна черешовото топче на Боримечката. Тази вечер ще има тържествена заря в чест на жертвите, дали живота си в името на свободата на България.
Румен Радев - президент на Република България: Клисурци са трансформирали града си в саможертвена клада, която осветява пътя към свободата ", това сподели президентът Румен Радев.
По думите му има места, които ни карат да подвигаме гордо глава, тъй като ни припомнят за величието на народа ни.
Румен Радев: Подвигът на априлци ни припомня, че смирението пред Бог не е примирие и незаинтересованост. Че чистите духом са най-дръзки в фантазиите и делата си. Че родолюбието не е грях, а избор на достойните. И че нашата орис от нас зависи. Затова сме длъжни да помним. Вечна памет на героите от април 1876 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР