Чешки лекари се отказаха от защитните облекла, след като установиха,

...
Чешки лекари се отказаха от защитните облекла, след като установиха,
Коментари Харесай

Чешки лекари захвърлиха защитните облекла, разпространявали вируси и бактерии |

Чешки лекари се отхвърлиха от защитните дрехи, откакто откриха, че те улесняват разпространяването на вируси и бактерии, оповестява Българска телеграфна агенция.

От една година медиците, които се грижат се за заболели от COVID в университетската болница в Прага, са спрели да носят защитни дрехи.

Тази процедура продължава, макар разпространяването на по-заразния вид Омикрон на ковид, разкри през вчерашния ден представител на здравното заведение, представен от Франс прес.

Лекуващият личен състав на болничното заведение носи маски и ръкавици, а единствено от време на време се поставят найлонови престилки при контакт с пациентите.

" Отказахме се от защитните костюми преди година, тъй като те улесняват разпространяването на бактерии, на вируси и на плесени измежду пациентите, което усилва смъртността ", съобщи пред Агенция Франс Прес Мартин Балик, основен доктор отделението по интензивни грижи.

Началникът на Коронавирус отделението Ян Блаха споделя, че по време на епидемията са почнали да одобряват пациенти, носители на мощно резистентни бактерии, каквито не са срещали преди.

" В един миг смъртността при пациентите се усили от 6 на 8 %. Когато личният състав ни се имунизира или оздравя след Коронавирус, спряхме да носим защитни облекла и процентът понижа ", добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР