Чесънът се използва в българската кухня при приготвянето на множество

...
Чесънът се използва в българската кухня при приготвянето на множество
Коментари Харесай

8 ползи от яденето на чесън

Чесънът се употребява в българската кухня при приготвянето на голям брой ястия. Освен че придава характерен усет и мирис на някои храни, той се ползва и в националната медицина като средство, което лекува заболявания.

Той може да бъде наименуван суперхрана, защото с изключение на вкусови качества, има и лечебни свойства. Ако миризмата му ви е неприятна може да го приемате под формата на прахуляк, масло, таблетки или дестилат. Ето 8 изгоди от яденето на чесън:

Чесънът оказва помощ при лекуването на настинки

Той укрепва имунната система и можете да предотвратите развиването на простуда, в случай че ядете чесън още при появяването на първичните признаци. Той е богат на витамин B6, който спомага образуването на нови кафези и укрепва имунитета.

Чесънът е извънредно богат на витамини и минерали

 8 изгоди от яденето на чесън

Той е доста богат на потребни субстанции, а в това време съдържа малко калории. В него има огромно количество витамини и минерали и това са витамин С, витамин В1, витамин В6, фибри, селен, желязо, фосфор, калий, калций, алицин и алисатин.

Чесънът понижава кръвното налягане

Редовното приемане на чесън за по-дълъг интервал от време може да докара до понижаване на кръвното налягане. Действа добре на хора с хипертония, което е постоянно срещане заболяване в наши дни.

Чесънът оказва помощ при диабет

Веществото алицин, което се съдържа в чесъна, в композиция с останалите витамини и минерали, намалява равнището на кръвната захар при заболели от диабет вид 1 и 2. Приемът на дестилат от чесън в композиция със общоприетоо лекуване води до възстановяване на цялостното положение на диабетиците.

Чесънът защищава от тромбози

 8 изгоди от яденето на чесън

Той подтиква естественото предвижване на кръвта в тялото и в случай че сте предразположени към тромбози е целесъобразно да консумирате малко количество чесън всеки ден.

Чесънът заздравява костите

Чесънът усилва костната компактност. Препоръчително е хората над 50 години да одобряват постоянно дребни количества чесън, с цел да заздравят костите си. Той понижава риска от остеопороза и предизвика производството на по-големи количества естроген.

Чесънът оказва помощ при болки в ушите

При зараза в ушите може да употребявате топло олио от чесън, с цел да облекчите инфекцията. Той е мощно средство в битката с гъбичките и има мощни антибиотични свойства.

Чесънът защищава организма от тежки метали

Чесънът съдържа сулфатни съединения, защитаващи тялото от нездравословните въздействия на тежките метали, които провокират някои неприятни болести. Редовният банкет на чесън оказва помощ за извеждането им от организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР