Червените велможи със сигурност ще махнат Корнелия Нинова на предстоящия

...
Червените велможи със сигурност ще махнат Корнелия Нинова на предстоящия
Коментари Харесай

Присъдата е прочетена! Корнелия Нинова си отива

Червените велможи сигурно ще махнат Корнелия Нинова на идния Българска социалистическа партия конгрес. Решението било взето сред празниците, а реализацията му ще забележим на 11-12 февруари, за когато е плануван конгресът.

Пак сред празниците едно събитие беше възприето като знаково от по-старите и по-младите бесепари. Съдът дефинитивно реши, че изключването на Кирил Добрев е нелегално, а той триумфално разгласи новината във фейсбук, написа „ Галерия “.

Добрев има славата на един от най-яростните съперници на Нинова и като човек, който желае нейната оставка много от дълго време. В левите среди даже вървеше мълвата, че точно той ще оглави партията след нейното премахване.

Това обаче надали ще стане. Запознати настояват, че Добрев не е измежду евентуалните претенденти за ръководител, само че пък има голямо импровизирано въздействие в партията. Затова и възобновяване на неговото участие в Българска социалистическа партия по правосъден път наподобява толкоз знаково.

Дните сред Коледа и Нова година бяха белязани и от нова офанзива на Нинова към Радев, този път обвързвана с оръжията за Украйна. Председателката на Българска социалистическа партия не пропуща случай да подлага на критика служебното държавно управление, както и самия президент. Нещо, за което е мощно упреквана и от сътрудниците си в централата, и от районните БСП-шефове.

Все още не е ясно кой ще я смени на върха, само че на „ Позитано “ 20 приказват, че бъдещият водач ще е „ млад, почтен и прочут “. За подобен е апетитен Крум Зарков, само че съгласно друга информация той по-скоро ще направи своя групировка, употребявайки началната скорост, дадена му като длъжностен правосъден министър.

Реклама

Самият конгрес се обрисува като прекомерно парещ. Замислен времево като комфортен за Нинова, той може да се окаже финален за нея. Удобен, тъй като месец преди избори водач не се сменя, а изборите бяха планувани за март. Тоест, все още на насрочване на конгреса задачата е била ясна – да оцелее лидерката за следващ път.

С днешна дата обаче нещата наподобяват по друг метод. Радев проточи процедурата с мандатите оптимално дълго и една от евентуалните му цели може да е точно тази – да провали плануваните като защитни за Нинова дати и в случай че има предварителни избори, те да се отдалечат с най-малко месец, с цел да може новият водач да се вземе в ръце преди изборите.

Твърде доста станаха фронтовете, които Нинова си отвори – с Радев, с Кирил Петков, с Георги Гергов, с Борисов също, а със Станишев и Първанов от дълго време са й неприятни връзките “, считат източници от „ Позитано “ 20. „ Тя прогони много хора от партията, а останалите вътре се усещат потиснати от властническия й жанр, настояват те.

Наред с това текат тихи протести в районните организации. Харманли, Дряново, Трявна, Габрово, Кочериново, Хасково, Дупница, Перник, както и най-голямата организация – столичната, а също и младежката отпред с Иван Таков се оповестиха срещу водената от Нинова политика.

„ Доста от районните ръководители действително не поддържат управлението, само че проформа го поддържат, с цел да избегнат неприятности и да дочакат идващия началник “, считат източниците на „ Галерия “.

Според тях сюжетът за отстраняването на Нинова към този момент е изкусен, остават единствено някои елементи. Процедурата на конгреса е такава, че не може елементарно да се отхвърли импортирано предложение, а такова за оставката на водача сигурно щяло да се направи.

Социалистите били обезпокоени и от локалния избор, за който районните структури са извънредно значими. Именно затова районните шефове на Българска социалистическа партия сега имали решаваща дума.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР