Чернокожият пастор от Джорджия Рафаел Уорнък победи републиканеца Кели Лофлър

...
Чернокожият пастор от Джорджия Рафаел Уорнък победи републиканеца Кели Лофлър
Коментари Харесай

Демократите са на път да овладеят Сената на САЩ

Чернокожият свещеник от Джорджия Рафаел Уорнък победи републиканеца Кели Лофлър в борбата за сенатско място в Джорджия, оповестява АП. Така Уорнък се трансформира в първият негър от този щат, който печели място в Сената на Съединени американски щати. Залогът от вота в Джорджия е доста по-голям. Ако демократите завоюват двете сенаторски позиции, те ще получат надзор върху Конгреса.

Демократите имат надзор върху Камарата на представителите (долната камара на Конгреса). Ако завоюват и двете сенаторски позиции в Джорджия, Сенатът ще бъде разграничен 50 на 50 места сред двете партии, само че новоизбраният вицепрезидент на демократите Камала Харис получава право на решителен глас.

Все още се чакат окончателните резултати от балотажа сред демократа Джон Ософ и републиканеца Дейвид Пердю, само че съгласно последните екзит полове, демократът води с 3500 гласа.

Социологическите изследвания даваха дребна преднина на демократите преди гласуването през вчерашния ден. Предварителните разбори посочваха, че Ософ води на Пердю с 1,8%, а Уорнък води на Лофлър с 2,1 на 100.

Докато Ософ и Уорнък координираха акциите си, отводът на президента Доналд Тръмп да признае провалянето си на президентските избори провокира вътрешни проблеми в Републиканската партия и разочарова някои от поддръжниците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР