Черно море С кратка церемония бе открит обновеният бул. Първи май“

...
Черно море
С кратка церемония бе открит обновеният бул. Първи май“
Коментари Харесай

Откриха обновения бул. Първи май в Аспарухово

Черно море С къса гала бе открит обновеният бул. " Първи май “ в регион " Аспарухово “ във Варна.  Работата по обекта, който бе стартират през януари т.г., завърши в границите на 6 месеца, оповестява Информационна организация " Черно море ". Неговата стойност е 4,59 млн.лв.,включително СМР строителен и авторски контрол. Парите са обезпечени от еврофондове.

Община Варна е отделила 1,87 млн. лева за замяна на " В и К “ инсталацията на булеварда. С останалите пари са преасфалтирани 1300 метра, построени са нови бордюри  и тротоари, основана е налична градска среда за хората с увреждания. Изпълнена е отвесна пътна сигнализация със знаци и маркировка. Изградени са джобове за спирките на градския превоз, а по северното платно са направени ленти за надлъжно паркиране. 

Пътната права е с нов асфалт,  а по северното платно са направени ленти за надлъжно паркиране. 

Тротоарите са построени по европейски пример и оферират удобства за хората с увреждания. Осветлението също е на равнище. 

Обектът е с 3-годишна гаранция, взети са и проби за качеството на асфалтова настилка, сподели на откриването Бистра Димова, шеф на общинския отдел " Програми и планове “.

Бул. " Първи май “ е първият завършен обект по плана " Интегриран градски превоз на Варна – втора фаза “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР