Чехия затяга мерките срещу коронавируса - от петък, 18 декември,

...
Чехия затяга мерките срещу коронавируса - от петък, 18 декември,
Коментари Харесай

Чехия затяга мерките от петък

Чехия стяга ограниченията против ковид - от петък, 18 декември, заведенията за хранене, хотелите и спортните уреди на закрито, които бяха отворени единствено преди две седмици, ще би трябвало още веднъж да затворят порти поради нов растеж на инфекциите, разгласи чешкият министър председател Андрей Бабиш, представен от Ройтерс.

Преминаването към четвърто равнище на риск по 5-степенна канара значи затваряне на заведения и услуги и вечерен час от 23 ч. до 5 ч., както и по-ранно начало на коледната почивка на учениците. Новите ограничения плануват събиране на не повече от шестима души на едно място, както на закрито, по този начин и навън. Въпреки това магазините остават отворени.

От 16 декември всички чешки жители ще могат да си създадат гратис бърз антигенен тест, с което управляващите се надяват да се понижи броят на неустановените до момента случаи на болест.

Правителството ще разшири схемите за компенсиране на засегнатите сектори на фона на разрастващи се митинги в ресторантьорския и хотелиерския бранш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР