Чаят отдавна се свързва с положителни ефекти върху човешкото здраве.

...
Чаят отдавна се свързва с положителни ефекти върху човешкото здраве.
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете чай от жасмин редовно?

Чаят от дълго време се свързва с позитивни резултати върху човешкото здраве. Ако обичате чай от жасмин или желаете да го добавите към диетата си, EatingWell разкри какво ще се случи с тялото ви, в случай че го пиете постоянно.

Въпреки че няма задоволително проучвания за изгодите за здравето от жасминовия чай, множеството от тези питиета са направени от листа от зелен чай, заради което имат същите изгоди за здравето. 

Изданието отбелязва, че чаша зелен чай с жасмин може да ви помогне да се справите със напрежението и да се отпуснете. Според предходни изследвания ароматът на чай от жасмин може да успокои нервната ви система. Чаените листа също съдържат аминокиселината L-теанин, която може да понижи напрежението и безпокойството.

„ Комбинацията от кофеин и L-теанин в зеления чай предизвиква спокоен, само че безсънен разум, за разлика от прилива на кофеин, който усещате, когато пиете кафе “, се показва в публикацията.

Освен това зеленият чай може да подкрепи храносмилането и здравето на червата. Чаят от жасмин съдържа полифеноли, които могат да имат позитивен резултат върху чревните бактерии и възпалението, означи диетологът Алис Симпсън. Освен това има освен противовъзпалителен резултат, само че и поддържа здрав чревен микробиом. Това е обвързвано с понижаване на заболеваемостта от хронични болести.

Според доктор Меган Биърд чаят от жасмин може да ви защищити от сърдечни болести посредством полифенолите, които съдържа.

„ Тези антиоксиданти защищават от образуването на артериална плака и оказват помощ за намаление на равнищата на „ неприятния “ LDL холестерол “, изясни тя.

Пиенето на зелен чай също се свързва с по-ниско кръвно налягане и с 21% по-нисък риск от инсулт.

Докато пиенето на жасмин или зелен чай се свързва с доста изгоди за здравето, коства си да запомните, че той съдържа кофеин. Следователно, несъразмерната приложимост може да аргументи безпокойствие, тремор, главоболие, гадене, безпокойствие, интензивен пулс или проблеми със съня.

„ Някои хора са по-чувствителни към кофеина от други, само че 400 мг кофеин (количеството в 10 чаши чай от жасмин, сварен със зелен чай) е оптималното на ден количество кофеин, което здрави възрастни би трябвало да употребяват, съгласно FDA. Освен това, в случай че сте бременна, пробвате се да забременеете или кърмите, говорете с вашия доктор по отношение на безвредни равнища на банкет на кофеин “, добавя изданието.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР