Частните съдебни изпълнители предлагат след отмяната на извънредното положение да

...
Частните съдебни изпълнители предлагат след отмяната на извънредното положение да
Коментари Харесай

Частните съдебни изпълнители с жест към длъжниците

Частните правосъдни реализатори оферират след анулацията на изключителното състояние да не отпаднат всички забрани за насилствени дейности, а за интервал от два месеца да продължат да работят следните ограничавания по отношение на длъжниците физически лица -  да не се правят описи на движими движимости тяхна благосъстоятелност и да не са постановат запори на банковите им сметки, оповестиха от КЧСИ.

„ Тези дейности са най-масови, от една страна, те са причина за разпространяване на вируса, защото при запорите длъжниците се принуждават да обикалят банки, институции и адвокатски фирми с оглед доказване на несеквестируемост, като се отразяват неподходящо и на психическото здраве на хората.

От друга страна, извънредно мощно навлизат във имуществената сфера на жителите. Предвид че останалите изпълнителни начини ще са вероятни, считаме, че това е рационален компромис сред правото на кредиторите да получат осъществяване на правосъдното решение, с това да се пази здравето и финансовата непоклатимост на длъжниците ”, оповестява ръководителят на камарата Георги Дичев.

Друга група оферти са свързани с понижаване последствията от идната икономическа рецесия и затрупването на съдилищата с цивилен, търговски и заповедни производства, каквото наблюдавахме след 2009 година Да се даде опция за непринудено и разсрочено погасяване на отговорностите от страна на жителите и бизнеса без правосъдна интервенция, да се правят доброволни продажби на имущество на обществен търг без да е публикуван изпълнителен лист, да се даде опция купувачите да закупуват парцели на обществена обмен по Граждански процесуален кодекс с заем от банка, с цел да има действително наддаване и по-справедливи цени.

Предложението за справяне с казуса с дребните задължения, при правосъдното събиране на които се стига до фрапантното им увеличение, посредством въвеждане на процедура за доброволното им погасяване е от предходната година, само че в сегашната обстановка може да изиграе извънредно значима роля освен за дребните вземания. Ще се понижат една огромна част от бъдещите правосъдни производства, като в същото време ще се спестят обилни разноски на жителите и бизнеса, ще им даде опция да погасяват отговорностите си непринудено, на части, в неустановен период, и то без да заплащат нищо за процедурата. При нея длъжниците са оптимално предпазени, липсва каквато и да било насила и душевен тормоз, като могат когато и да е да я прекратят с едно документално изказване, че оспорват задължението.

Доброволните продажби на имущество на обществен търг ще разрешат на жителите и бизнеса бързо да получат по този начин нужните им средства без да чакат месеци и години да бъдат наказани от кредиторите си и в последна сметка да изгубят забележителна стойност от имуществото си, която ще покрие насъбраните лихви, правосъдни и изпълнителни разходи.

" Готови сме да представим и съответните текстове във връзка с всички горепосочени ограничения, които съгласно нас са наложителни, с цел да се облекчат последствията от пандемията и икономическата рецесия за жителите, бизнеса и съдилищата.

Това са вторите наши оферти, откакто още на 15 март отправихме обществен апел за интервала на изключителното състояние де се спрат обществените продани и  въводите във притежание, описите на имущество на физически лица, както и да не се постановат нови запори на банкови сметки на физически лица, на трудови хонорари и пенсии. Благодарение на своевременната реакция на министъра на правораздаването те бяха включени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестяват още от КЧСИ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР