Частната военна компания “Вагнер набира в редиците си затворници украински

...
Частната военна компания “Вагнер набира в редиците си затворници украински
Коментари Харесай

Вагнер вербува украински затворници

Частната военна компания “Вагнер ” набира в редиците си пандизчии украински жители, които по време на войната са били принудително трансферирани в места за отнемане от независимост на територията на Русия, заяви украинското военно командване.

Според него това се случва изключително интензивно в региона на Краснодар . Става дума най-вече за хора, които излежават присъди за тежки престъпни закононарушения.

“Мнозинството от украинските пандизчии са недоволни от насилственото пренасяне и от презрителното отношение на съветските пандизчии към тях ”, се споделя в изказването на Генералния щаб на украинските въоръжени сили.

Както е известно, частната войска “Вагнер ” на близкия до Кремъл предприемач Евгений Пригожин , която води война редом с съветската войска в Украйна, от дълго време вербува съветски пандизчии. След приключване на 6-месечния контракт, който подписват, те получават прошка. Така на независимост излизат рецидивисти, правили убийства. Ако някой от тях обаче откаже да се бие преди приключване на контракта, е погубен за наставление. За това удостовери някогашен пълководец от “Вагнер ”, който избяга в Норвегия, изиска леговище и е подготвен да свидетелства.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че в Донбас е свален съветски щурмови аероплан Су-25.

“Днес украинските отбранителни сили в Донецка област смъкнаха още един противников аероплан ”, се споделя в изказването във Facebook.

Не се прецизира къде тъкмо е станало това, само че Генщабът прибавя хаштаг на град Бахмут , където отдавна се водят тежки боеве поради непрестанните опити на съветските сили да го завладяват. В момента това е една от най-горещите точки на войната, където се дават стотици жертви.

Германия ще съобщи свои танкове Леопард 2 на Украйна, заяви изданието Шпигел във вторник вечерта. Новината идва след дълга опозиция на Берлин да помогне с част от своите машини на Киев.

Променената позиция на Германия съответствува със сходна вест, публикувана във вторник вечерта от Ройтерс – че Съединени американски щати също ще преразгледат своята опозиция за дават на Украйна свои танкове M1 Abrams . Агенцията се базира на два неназовани източника. Според тях формалното известие на Вашингтон може да пристигна още тази седмица.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР