Частично бедствено положение е обявено на някои улици и населени

...
Частично бедствено положение е обявено на някои улици и населени
Коментари Харесай

Обявиха частично бедствено положение в Асеновград

Частично бедствено състояние е оповестено на някои улици и обитаеми места в община Асеновград, оповестиха от общината. Причините за това са последствията от поройните дъждове от миналите дни. То се отнася за гр. Асеновград, ул. „ Конушка ” и ул. „ Рожен ”, кв. Долни Воден и кв. Горни Воден, с. Тополово – улиците „ Заводска ”, „ Изток ”, „ Изгрев ”, „ Източни Родопи ”, „ Кокиче ”, „ Бор ”, „ Иван Вазов ”, „ Раковски ”, „ Кирил и Методий ”, „ Тракия ”, „ Света Неделя ”, „ Акация ” и „ Освобождение ”, територията към коритото на река „ Тополовска ”, с. Лясково и Национален монумент на културата „ Асенова цитадела ”.

Необходимостта от оповестяване на бедствено състояние е обусловена от подкопаване на асфалтова настилка и тротоари, струпване на наноси и инертни материали, придвижване на огромни парчета асфалтово покритие, тротоарни плочки и бордюри, третиране на пътни линии, представляващи пътна настилка, разкриване на подземни връзки, съществуване на огромни дупки на пътните и тротоарните пространства, струпване на трошляк, каменни парчета и дървесина, наводнени къщи, засилили се свлачища и рушащи се подпорни стени на коритото на река „ Тополовска ”, придвижване на маси на свлачището до Асеновата цитадела.

Временните ограничения за преодоляване на бедствието са свързани с почистване на улиците от наноси и инертни материали, пренареждане на построеното пренасочване на повърхностните води отвън границите на свлачището, слагане на обозначителни табели и знаци, забраняващи придвижването по улиците и на тежкотоварни коли и рейсове по път ІV – ти клас – PDV 3016 /ІІ – 86 – Асеновград – Бачково/ - Лясково, Яврово и Добралък, както и сигнализиране на пропадналия сектор от пътя, със съответните знаци.

Бедственото състояние е въведено от 17.00 часа на 04.06.2019 година и срокът на неговото деяние е 7 /седем/ дни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР