„Час и половина говорим за магистрали, за „Капитан Андреево“, за

...
„Час и половина говорим за магистрали, за „Капитан Андреево“, за
Коментари Харесай

Свиленски: Хората от площадите никога не са очаквали „Възраждане“ да се съберат с ДПС и ИТН + ГЕРБ

„ Час и половина приказваме за автомагистрали, за „ Капитан Андреево “, за нарушени бизнеси, за пари, а се желае оставката на Никола Минчев. Мотиви няма. Днешният ден влиза в историята с едно нещо – през днешния ден е денят на българските излъгани гласоподаватели. “ Това съобщи ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски от трибуната на Народното събрание.

По неговите думи огромна част от българските гласоподаватели, когато видят тази вечер новините, ще се почувстват най-излъгани в живота. „ Защото тези, които бяха по площадите, които стачкуваха, които стачкуваха, в никакъв случай не са очаквали, че „ Възраждане “ ще се подпишат дружно с Движение за права и свободи в една подписка за събаряне на ръководител на Народното събрание. Г-н Балабанов, по какъв начин ще обясните на вашите гласоподаватели, че под вашите подписи получавате поддръжката на ГЕРБ? Колко пъти би трябвало да се срещнете с вашите гласоподаватели, с цел да разберете, че те не желаят коалиция с ГЕРБ да вършиме? Но при вас друга коалиция с изключение на ГЕРБ-ДПС-ИТН не е допустима. В другата коалиция, в която се опитахме да работим, вие 6 месеца записвахте листчета, спекулирахте и ги изкарвахте по медиите “, сподели Свиленски.

Той прикани „ ИТН “ да бъдат почтени със своите гласоподаватели. „ Те би трябвало да знаят, че когато гласоподават за „ ИТН “, ще получат ГЕРБ и поддръжката на Движение за права и свободи “, уточни ръководителят на левицата в Народното събрание.

Социалистът изрази удивление от подписалите се 120 народни представители с искане за оставката на Никола Минчев. „ Поне 10 от тях мога да посоча поименно, които са казвали какъв брой почтен, диалогичен, обективен и добър ръководител на Народното събрание бил господин Минчев “, означи социалистът.

Според Свиленски причините за желаната оставка на ръководителя на Народното събрание не са състоятелни, само че най-фрапиращ е третият. „ Конституционалистът, юристът, два пъти ръководител на Народното събрание, повече от 15 години чиновник в правна дирекция на Народното събрание внася закон за изменение в бюджета. Има ли сътрудници с по-дълъг парламентарен опит, които в миналото през живота си са дали своят вот закон, импортиран от депутат, касаещ Закона за държавния бюджет? Да, имало е за НЗОК, имало е за ДОО, само че за бюджета на страната е нямало. Но госпожа Ива Митева реши да го внесе. И поради това, че не е прегледан в пленарна зала, се желае оставката на Никола Минчев “, обърна внимание той.

За ръководителят на Народното събрание Георги Свиленски сподели: „ От моя непретенциозен опит в тази зала мога да кажа, че това е най-хубавият ръководител на Народното събрание през тези 8 години, в които аз съм бил депутат. Г-н Минчев, имате цялостната поддръжка на нашата парламентарна група. “

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР