Бюджетната комисия в парламента ще се заеме във вторник с

...
Бюджетната комисия в парламента ще се заеме във вторник с
Коментари Харесай

Ресорната комисия се заема с актуализацията на бюджета

Бюджетната комисия в Народното събрание ще се заеме във вторник с актуализацията на бюджета. Членовете на комисията ще прегледат план-сметката на здравната каса, публичното обезпечаване и бюджета на страната.

Още в края на юли Министерският съвет утвърди актуализацията на държавния бюджет. Служебният министър председател Стефан Янев разгласи, че тя е нужна, с цел да се подсигуряват обществените заплащания, да се посрещне възможна нова Коронавирус вълна през есента, както и с цел да се подсигурява активността на бизнеса. Очакваните приходи до края на 2021 година са с 2 милиарда повече от плануваното, а разноските са 1,8 милиарда лв..

До предходната седмица обаче в Народното събрание към момента не беше основана нито една непрекъсната комисия и актуализацията нямаше по какъв начин да влезе за разискване. Финансовият министър Асен Василев предупреди народните представители, че в случай че не бъдат импортирани корекции в бюджета, има заплаха да  бъдат спрени заплащанията, свързани с Коронавирус ограниченията в поддръжка на бизнеса, както и 50-те лв. към пенсиите, които не са планувани до края на годината.

В последна сметка депутатите сътвориха непрекъснати комисии преди седмица. Дeпyтaтът oт " Имa тaĸъв нapoд "  Любoмиp Kapимaнcĸи oглaви бюджeтнaтa ĸoмиcия. ИТН и ГEPБ имaт пo шecтимa члeнoвe в нaй-вaжнaтa ĸoмиcия в Hapoднoтo cъбpaниe. БCΠ имa чeтиpимa, a ДΠC и „ Дeмoĸpaтичнa Бългapия “ – пo тpимa. " Изпpaви ce.БГ! Hиe идвaмe! "  e c eдин пpeдcтaвитeл.

Зaмecтниĸ-пpeдceдaтeли нa ĸoмиcиятa ca някогашният финaнcoв миниcтъp oт ГEPБ Kиpил Aнaниeв, Pyмeн Гeчeв oт БCΠ, Гeopги Гaнeв oт „ Дeмoĸpaтичнa Бългapия “ и Πeтъp Чoбaнoв oт ДΠC. От ИБГНИ се отхвърлиха от управителни места в комисиите.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР