Бяха обявени отборите във всички четири дивизии на Лигата на

...
Бяха обявени отборите във всички четири дивизии на Лигата на
Коментари Харесай

България ще е във Втора група в Лигата на нациите

Бяха оповестени тимовете във всички четири дивизии на Лигата на нациите 2020/21, като от УЕФА направиха някои промени във формата на конкуренцията. Групите в другите дивизии ще бъдат решени посредством чоп в Амстердам на 3-ти март следващата година.

Промяната е в броя на отборите в другите дивизии. В дивизия A,B и C ще вземат участие 16 на брой национални селекции, а не 12 както до момента, до момента в който в последната D дивизия – единствено 7 вместо досегашните 12. Това значи, че международният първенец от 2014-а година Германия ще резервира своето място в елитната Лига А, макар че изпадна от нея и трябваше да заиграе във втората лига. В най-горната дивизия още място откриха Полша, Хърватия и Исландия.

Промените засягат и България. Нашият народен тим се изкачва в дивизия " В ". В последната " D " дивизия пък ще останат единствено 7 вместо досегашните 12 отбора.

Тимовете, определени да попълнят броя от 16 в по-горна дивизия, са селектирани на база техния сан в класацията на УЕФА след миналогодишното издание на Лигата на нациите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР