Бургас. Учениците от област Бургас ще приключат първия учебен срок

...
Бургас. Учениците от област Бургас ще приключат първия учебен срок
Коментари Харесай

Учениците от област Бургас ще приключат първия учебен срок присъствено

Бургас. Учениците от област Бургас ще приключат първия образователен период присъственос като се изключи тези от тях, които са под карантина. Това реши Областният съвет по опазване на здравето в Бургас, оповестиха от Областна администрация . По време на съвещанието шефът на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева рапортува, че област Бургас е първа по карантинирани възпитаници в страната.

" Негативната статистика демонстрира още, че към днешна дата общият брой болни педагогичен експерти в област Бургас е 389 (9% от учителите), като единствено в община Бургас са 279 (11% от общия брой учители в общината). Карантинираните паралелки за региона са 152. Най-много карантинирани паралелки има в община Бургас – 128, следва община Айтос – 7 паралелки, община Карнобат и община Царево – по 4 паралелки, община Несебър – 3, община Сунгурларе – 2 паралелки. Всички останали общини имат оповестени по една карантинирана паралелка като се изключи общините Камено и Малко Търново, където нямат карантинирани паралелки с възпитаници ", показват от Областна администрация.

6148 е броят на учениците от област Бургас, които се образоват неприсъствено в електронна среда. Според инж. Илиева има завишаване на карантинираните паралелки в учебните заведения с гимназиален курс. В община Бургас най-вече карантинирани паралелки има в Природоматематическа гимназия, Гимназия за проучване на немски език, Професионална гимназия по туризъм, Гимназия за проучване на романски езици и в Търговска гимназия.

" Предвид обстоятелството, че следва в най-кратки периоди да бъде основана нова методика, нови критерии и логаритми за ръководство на Ковид-кризата, за в този момент няма да се минава към електронна среда на образование. Така учениците от региона ще приключат първия образователен период присъствено като се изключи карантинираните възпитаници ", разясняват от Областна администрация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР