Как влияе топлото време на кръвното налягане?

...
Топлото време, особено през пролетта и лятото, може значително да
Коментари Харесай

Топлото време, особено през пролетта и лятото, може значително да повлияе на кръвното налягане на хората. Високите температури често водят до физиологични промени в тялото, които често могат да доведат до отрицателни последици за кръвоносната система. Специалистите от аптека Galen BG ще ни дадат повече информация и ще ни разкажат кои са подходящите хранителни добавки, които могат да подкрепят нашата сърдечно-съдова система през топлите месеци.

Високите температури - понижават или повишават кръвното налягане?

Изследвания показват, че високите температури обикновено понижават кръвното. Топлината действа върху кръвоносните съдове като ги разширява, което може да доведе до понижаване на налягането. Това разширяване помага на тялото да се охлади, като увеличава притока на кръв към кожата, но може да натовари сърцето, ако кръвното ви е твърде ниско. Въпреки че това може да звучи положително за хора с високо налягане, внезапните промени и топлото време могат да бъдат рискови за тези със сърдечни проблеми или за възрастни хора.

Как да се предпазим от летните жеги?

Защитата от летните жеги и техните ефекти върху кръвното е важна, особено за хора със сърдечно-съдови заболявания. Ето няколко ефективни начини да се предпазите по време на тези периоди:

  1. Пийте достатъчно течности: дехидратацията може да сгъсти кръвта, което утежнява работата на сърцето.
  2. Оставайте на сянка: избягвайте директна слънчева светлина в най-горещите часове на деня.
  3. Използвайте вентилатори и климатици: поддържането на прохладно жилище може да помогне за контрол на телесната температура.
  4. Леко и светло облекло: носете дрехи, които не абсорбират топлината и позволяват на кожата да диша.

Тези мерки могат значително да помогнат за намаляване на риска от проблеми, свързани с топлото време, и да поддържат вашето кръвно стабилно.

Как да подкрепим сърдечно-съдовата система?

Подкрепата на сърцето през топлото време е важна, като за целта е важно да се приемат хранителни добавки и да се следва здравословен начин на живот, който подпомага функциите на сърцето и съдовете.

- физическа активност – редовните умерени упражнения могат да подобрят кръвообращението и общото ни здраве.

- здравословно хранене – богата на фибри, ниска по сол и мазнини диета може да помогне за поддържане на оптимално кръвно налягане.

- подходящи хранителни добавки – Омега-3 мастни киселини, магнезий и калий са сред добавките, които подпомагат здравето на сърцето.

- достатъчно сън и почивка – качественият сън е важен за възстановяването на тялото и поддържането на здраво сърце.

От Гален споделят, че спазването на тези методи ще помогне за защита и подкрепа на вашата сърдечно-съдова система през топлото време и ще ви осигури по-голям комфорт през този период.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР