Всеки трети служител би напуснал, ако не получи увеличение на

...
Всеки трети служител би напуснал, ако не получи увеличение на
Коментари Харесай

Всеки трети е готов да напусне, ако не получи увеличение на заплатата в рамките на 6 месеца

Всеки трети чиновник би напуснал, в случай че не получи нарастване на заплатата в границите на 6 месеца, а други 36% биха напуснали в границите на една година.

" В IT сферата е най-голяма компликацията за намиране на фрагменти. Има по-голямо търсене, в сравнение с има фрагменти в България. Влизат много интернационалните компании, които отварят механически центрове и няма задоволително добра държавна политика за произвеждането на спомагателни фрагменти, защото двете съществени институции, които създават такива фрагменти са частни ", уточни съоснователят и основен действен шеф на новаторска платформа за работа Константин Цонев в студиото на " България заран ".

Липсата на фрагменти обаче не опира единствено до IT бранша. В сферата на счетоводството, финансите, обслужването на клиенти и администрацията също липсват квалифицирани хора, които да запълнят работните места.

" Не мисля, че за някого ще е потрес, че когато става въпрос за механически умения е малко по-трудно да се намерят фрагменти, само че няма съвсем промишленост или вертикал в избрана промишленост, която да не страда от дефицит на дипломиран личен състав ", означи ръководителят на отдел " Бизнес развиване и продажби " към същата огромна новаторска платформа за работа Мария Петрова пред Bulgaria ON AIR.

Към момента в Европейската комисия се разисква закон, с който наложително работодателите да споделят всяко едно изискване към съответните служащи.

" Това значително ще направи пазара много по-прозрачен и много по-уравновесен, даже да има някои ядосани, явно в процеса. Това, което виждаме, е, че заплатата е водеща ", акцентира Петрова.

Шефовете на разнообразни компании и компании стартират последователно да употребяват други тактики, с които да задържат фрагментите си.

" Тези неща имат много огромно значение за един избран вид от хора, които към този момент взимат заплата, която им е нужна и за този вид хора не е главно това - културата в компанията е значима, екипът, мениджмънта, до каква степен техният глас е чут. Но това са неща, на които хора с огромно заплащане обръщат внимание. Човек, който едвам връзва двата края, за него няма значение дали екипът е готин ", сподели Цонев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР