Достъпен, с много приятен аромат, чаят от мента е прекрасна

...
Достъпен, с много приятен аромат, чаят от мента е прекрасна
Коментари Харесай

5 причини да пиете чай от мента всеки ден

Достъпен, с доста прелестен мирис, чаят от мента е прелестна напитка освен през студените месеци, само че и в топлите дни. Освен че е освежаваща напитка, която може да се употребява и гореща, и хладка, чаят от мента има страхотни изгоди за здравето.
Запознайте се с пет аргументи, които ще създадат чая от мента обичаната ви напитка.

При храносмилателни проблеми

Ментовият чай е прелестен за усмиряване на болката. Той влияе върху болката на разнообразни равнища. Подходящ е за потушаване на главоболието, болките в корема, мускулите и ставите. Редовната му консумация даже е подобаваща за съкращаване на мазнините и понижаване на производството на злобен сок, причиняващ раздразнения в стомаха.

Понижава холестерола

Лошият холестерол е зложелател номер едно на сърдечносъдовата система. Той подготвя и към диабет, задръстване на кръвоносни съдове, сърдечносъдови произшествия и болести на обмяната на веществата, както и ендокринни проблеми. За да намалите неприятния холестерол, пийте ментов чай постоянно. Той оказва помощ за намаление на равнищата му и усъвършенства липидния профил.

Намалява тревогата и напрежението

Според проучване, оповестено в Canadian Pharmaceutical Journal, етеричното масло в ментата има мощно успокояващо деяние върху нервната система, душeвността и страстите, написа organicfacts.net. Чаят от мента оказва помощ за релаксирането на нервната система, по-лесно освобождение от напрежението. Неслучайно ментовото масло е и част от редица успокояващи лекарствени артикули в обичайна медицина.

Стимулира отслабването

Редовното пиянство на ментов чай всеки ден може да ви е от изгода, в случай че се борите с непотребните килограми. Чаят от мента оказва помощ за намаляване, защото има диуретичен резултат. Той извежда непотребната вода от тъканите, като спомага за понижаване на водния целулит и мастната тъкан.

Облекчава хремата

Ментолът има отпушващи свойства, поради които този чай заслужава особено място в менюто ви, в случай че имате запушен нос, хронична хрема или алергия. Активните субстанции в ментата отпушват носа и подтикват отделянето на тайни, като спомагат за освобождението на горните дихателни пътища.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР