Бургас. Отложеният през месец март 19-и “София филм фест на

...
Бургас. Отложеният през месец март 19-и “София филм фест на
Коментари Харесай

“София филм фест на брега” ще се проведе от 22 до 30 юли в Бургас

Бургас. Отложеният през месец март 19-и “София филм фест на брега ” ще се организира от 22 до 30 юли в актуализирания Културен дом НХК в Бургас. Това оповестиха от Общината . Филмите в афиша остават същите. “София филм фест на брега ” ще бъде открит с българския филм на Камен Калев “Февруари ”, който завоюва премията за най-хубав български игрален филм на 25-ия юбилеен " София Филм Фест " през март, а на закриването киноманите ще видят дългочакания “Петя на моята Петя ” на режисьора Александър Косев, в който като статисти вземат участие над 500 бургазлии.

Общо 8 пълнометражни, 13 късометражни и 1 документален филми ще бъдат показани в границите на 9-дневния кино маратон. Сред тях са “Сцени от живота на една актриса ” на Иван Владимиров, “Страх ” на Ивайло Христов, “Уроци по немски ” на Павел Г. Веснаков, който завоюва специфичната премия на журито и Наградата на ФИПРЕССИ на 25-ия " София Филм Фест " и втора и трета серия на цифрово реставрирания “Мера споредъ мера ” на Георги Дюлгеров. Юлиан Вергов, Светлана Янчева, Ивайло Христов, Павел Г. Веснаков са единствено част от българските звезди, удостоверили гостуването си в Бургас, с които феновете ще могат да се срещнат на отворени конференции в НХК.

16 пълнометражни кино лентата ще се състезават за премиите " Сребриста чайка " - премията на Община Бургас за най-хубав филм и Наградата на публиката, а един от 12-те късометражни кино лентата от конкурсната стратегия ще получи Наградата на Областния шеф - Златен плакет и грамота. Жури с ръководител проф. Георги Дюлгеров и членове Александра Ингилизова, Диана Саватева, Мария Бенчева, Стефани Райчева, Слави Георгиев, Лорис Мануелян, Тони Минасян и Кремена Ватева ще присъдят Наградата на Община Бургас, а младежко жури, образувано от участниците на Киноклас Бургас, ще гледа късометражната стратегия и ще избере своя любимец.

Продажбата на билетите стартира на 5 юли на Каса “Часовника ”, а по време на фестивала от 22 до 30 юли билети ще могат да се купуват и в НХК 30 минути преди началото на прожекциите.

Цената на индивидуален билет е 8 лева, за учащи и пенсионери – 5 лева Предвидени са още веднъж карти с по 10 и 20 билета на цена надлежно 60 и 100 лева Учащи и пенсионери за първи път ще могат да си купят карти с понижение – 10 билета за 40 лева и 20 билета за 80 лева

Фестивалът се провежда от Арт Фест с финансовата поддръжка на Община Бургас, спонсори и другари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР