Бургас. Културна вечер с много настроение, стойностна литература и брилянтни

...
Бургас. Културна вечер с много настроение, стойностна литература и брилянтни
Коментари Харесай

Книгата „Библия за прелюбодейци” и музикалният албум „Nostalgia” ще бъдат представени в Бургас

Бургас. Културна вечер с доста въодушевление, стойностна литература и брилянтни дуетни осъществявания ще зарадва ценителите на изкуството през днешния ден от 18.00 часа в Бургас. Това оповестиха от Общината . Ана Боянова и Емил Калев ще чакат другари и посетители в зала „ Петя Дубарова ” на КЦ „ Морско казино ”.Тогава ще бъдат показани най-новата книга на Ана - „ Библия за прелюбодейци ”, и музикалният албум „ Nostalgia ”, осъществен в дует с Емил Калев. Входът е свободен, а на място ще бъдат спазени всички противоепидемични ограничения.

Ана Боянова и Емил Калев са професионални артисти, които музицират като дует към този момент 20 години. За основа на своите осъществявания избират обичайни и известни песни от разнообразни райони на Италия, Испания, Мексико, Аржентина, Португалия и Израел, като се придържат към автентичност в концепцията на своя репертоар. Многократно концертират и вземат участие на фестивали у нас и в чужбина.

Целта на техните планове е да се обогатят ценителите на стойностна музика с неповторими мостри от разнообразни култури.

Ана Боянова е надълбоко отдадена освен на музиката, само че и на словото. Завършила е Музикална академия със специалности„ Оперно пеене “ и „ Пиано “. Още като студентка разгласява стихове и разкази в литературни издания. Автор е на повече от 25 книги – лирика, прозаичност, художествена журналистика – монографии за огромни български създатели в региона на изкуството. Превежда от полски език.

Романът й „ Да се родиш отговорен “ (част първа) получава премията „ Блага Димитрова “ на Национален цивилен конгрес „ Българка “ за 2014 година. През 2016 година излиза втора част, а при започване на 2018 година и трета част.

През 2016 година Ана Боянова получава два наградата за лирика от интернационалните състезания „ VociNostre “ – Анкона (Италия) и „ AldoMoro “ – Лече (Италия). От 2005 година Ана Боянова е член на Съюза на българските писатели, а понастоящем е управител на Издателско ателие АБ.

Емил Калев е приключил НАТФИЗ със компетентност „ Куклено актьорско майсторство “, а по-късно се дипломира с магистърска степен „ Мениджмънт в театралните изкуства “. Снима се интензивно в разнообразни телевизионни формати,кинопродукции, сериали и реклами. От 2007 е член на Съюза на артистите в България.

Любовта му към музиката датира от ранна възраст и по-късно се дипломира с музикално обучение, специалности: „ Цигулка “ и „ Пиано “. Уменията му го инспирират да учи и класическа китара. Като студент в НАТФИЗ стартира да посещава частни уроци по вокално майсторство. От няколко години интензивно учи оперно пеене, работейки взаимно с имена, потвърдили своето самопризнание на международно равнище. Понастоящем е възпитаник на маестро Калуди Калудов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР