Бургас. Бургаският волейболен клуб Дея спорт“ обяви 5-годишния си проект

...
Бургас. Бургаският волейболен клуб Дея спорт“ обяви 5-годишния си проект
Коментари Харесай

Волейболен отбор от Бургас започва благотворителна кампания в помощ на онкоболни

Бургас. Бургаският волейболен клуб „ Дея спорт “ разгласи 5-годишния си план за развиването на детско-юношеския и професионалния спорт. Това оповестиха от Общината . Стратегията на клуба показаха президентът лекар Александър Маджуров, старши треньорът Венцислав Симеонов и състезателите на тима братята близнаци Георги и Валентин Братоеви. На събитието участва зам.-кметът по просвета туризъм и спорт Диана Саватева.

„ Целта ни е да изградим задоволително мощен мъжки тим. Амбицията ми е до 2-3 години да създадем и задоволително мощен женски отбор. Всички състезатели са положителни експерти и преследват задачите си “, разяснява президентът на „ Дея спорт “ лекар Александър Маджуров.

Старши треньорът на клуба Венцислав Симеонов добави, че през новия сезон „ Дея спорт “ ще се стреми да играе атрактивен волейбол. Клубът разполага с 15 играчи, трима от които са чужденци – американец, руснак и хърватин.

„ Дългосрочният план на „ Дея спорт “ съответствува изцяло с нашите визии и по тази причина пожелахме да сме част от него “, обявиха братя Братоеви.

Следващата седмица „ Дея спорт “ отпътува на предварителен лагер, след което ще изиграе няколко контролни срещи с задгранични клубове. Ръководството на клуба възнамерява в средата на септември да бъде направено публично показване на тима преди старта на шампионата.

Освен спортно-техническата подготовка, „ Дея спорт “ започва и благотворителна акция в поддръжка на хора с онкологични болести. Клубът ще подарява по 20 % от приходите от домакинските мачове на Комплексен онкологичен център – Бургас. Ще се набират и средства за закупуването на перуки за дами, страдащи от подлата болест. Всички хора с онкологични болести и техните придружители ще влизат гратис на мачовете на „ Дея спорт “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР