Бургас. Българските патриоти в Бургас заявиха своята подкрепа за българската

...
Бургас. Българските патриоти в Бургас заявиха своята подкрепа за българската
Коментари Харесай

Българските патриоти с важно послание в Бургаския археологически музей

Бургас. " Българските патриоти " в Бургас обявиха своята поддръжка за българската просвета и завещание. Това оповестиха от обединението . Кандидатите за народни представители Христиан Митев, Боян Дяков, Йорданка Лазаринова и Марияна Лефтерова обърнаха през днешния ден изключително внимание на гостуващата галерия в музея „ Среброто на траките “. Експозицията включва най-елитните сребърни творби на тракийското ювелирно изкуство от V – I в. прочие Хр. и е съхранявана във фонда на Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките.

" Това е част от националното културно-историческо завещание, което сме длъжни да опазим. За него би трябвало да се поставят повече грижи от страна на страната, като стартираме от финансирането на археологическите разкопки, преминем през тяхното експониране и реституция, и несъмнено - най-после да го свържем с културно-историческия туризъм. В тази връзка можем единствено да приветстваме напъните на Бургаския археологически музей - за запазване и показване на това скъпо културно-историческо завещание ", разяснява лидерът на листата на " Българските патриоти – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ " в Бургас Христиан Митев.

" Впечатли ме извънредно доста е прецизността, с която са направени накитите в експозицията ", показа усещанията си Боян Дяков.

" Експозицията в музея е следващото доказателство за античната ни българска история, с която би трябвало да се гордеем и да съхраним ", добави Йорданка Лазаринова.

" Поздравявам музейните служащи за положителната класификация на експозицията, както и за гостуващата галерия, която съставлява извънреден интерес за всеки, изкушен от историята. Призовавам жителите и гостите на Бургас да я прегледат. Заслужава си ", насочи зов Марияна Лефтерова.
Представителите на " БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ " разгледаха и последните находки, открити при археологическите изследвания на нос Чироза до бургаския квартал Крайморие.

Коалиция " Българските патриоти – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ " се явява на идните парламентарни избори с номер 16 в бюлетината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР