Бумът на добив на биткойн в щата Ню Йорк удари

...
Бумът на добив на биткойн в щата Ню Йорк удари
Коментари Харесай

Добивът на биткойн в Ню Йорк раздели еко защитници и държава

Бумът на рандеман на биткойн в щата Ню Йорк удари на камък, защото щатският Сенат одобри законопроект, който ще спре новите разрешителни за някои електроцентрали с изкопаеми горива, които се употребяват в добива на биткойн. Мярката, която цели изследване за въздействието върху околната среда, които оборудванията оказват в страната, беше коментирана по-рано тази година.

Обещавайки нови работни места, крипто промишлеността раздели демократите в Сената, дали мораториумът ще пристигна с по-големи екологични или стопански разноски. Законопроектът ще бъде изправен пред още едно тестване, тъй като се чака губернатора Кати Хочул да подпише или да наложи несъгласие. Хочул получи подаяние от 40 000 $ предишния месец от основен изпълнителен шеф на компания, която ръководи някогашен алуминиев цех, трансфорат в оборудване за копаене на криптовалути.

След като Китай вкара нови ограничавания за рандеман на биткойн предходната година, Ню Йорк разсъни интереса, тъй като има обилие от водноелектрически изоставени съоръжения за изкопаеми горива, които могат да бъдат рестартирани, с цел да се трансформира в нов център за рандеман на биткойн.

Това възобновление на изкопаеми горива провокира реакция от някои поданици и бранители на околната среда. Те се тормозят, че тези инсталации ще увредят екосистемите и ще провалят напъните на страната да се оправи с изменението на климата.

Законопроектът открива двегодишен мораториум върху всевъзможни нови позволения за интервенции за рандеман на криптовалута,. Подходът, наименуван доказателство за работа, е в основата на двете най-големи криптовалути: Bitcoin и Ethereum.

 „ Миньорите “ употребяват специфичен хардуер за решение на комплицирани пъзели и в подмяна печелят крипто жетони. Процесът изразходва доста сила. Ако биткойн мрежата беше лична нация, тя щеше да се подреди на 32-ро място в света (точно сред Аржентина и Холандия) по годишно ползване на електрическа енергия.

Това търсене на сила е опасност за задачите в региона на климата, сложени от щата Ню Йорк през 2019 година, който пое ангажимент да понижи излъчванията на парникови газове с 85 % до 2050 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР