Букетно-бонбоненият период в отношенията между партньорите в една двойка е

...
Букетно-бонбоненият период в отношенията между партньорите в една двойка е
Коментари Харесай

Защо букетно-бонбоненият период отминава тъй бързо

Букетно-бонбоненият интервал в връзките сред сътрудниците в една двойка е началният етап от връзката, когато единият (обикновено мъжът) се грижи за обичаната си като за писано яйце и я обсипва с нежно внимание по всички флангове. Защото този така сладостен интервал изчезва толкоз бързо? И стартира ли след него „ същинският живот "?
Кафенета, заведения за хранене, сладки изненади, безкрайни чатове, дълги разходки, телефонни диалози и, несъмнено, цветя, цветя, цветя, доста цветя. Момичета прецизно пресмятат вложенията, които обичаният „ влага " в тях. Не, не материалните, а прекараното време, вниманието и желанието да се харесат. Това прелестно време, прекарано върху розови облаци, обаче рядко се задържа дълго. Понякога още след първите няколко срещи мъжът се лимитира до дежурното букетче, дели сметката за кафе на половина, да не приказваме за фамилния живот... Ето най-честите сюжети.

Букетно-бонбоненият интервал е условност

Може би за вашия човек всичко това е било просто осъществяване на някакъв обред, в следване на културния код и националните особености? Казали са му: „ Ако искаш да се сближиш с момиче - бъди в сходство с упованията - нейните и на майка й. Избръсни се, облечи чисти спретнати облекла, купи букет, предложения я на кино, след това на кафене, прави похвали, разказвай вицове и задавай въпроси. "  
След като извърши „ наложителната стратегия ", самецът не вижда смисъл да продължава тези ритуални дейности. За страдание, този метод допуска, че този човек в началото ви е третирал като функционалност, а не като персона. Проблемите могат да се появят всеки миг - в мига, в който реагирате на дейностите му по метод, който той не е очаквал. Как разсъждават меркантилните видове? „ Изяде си тристепенната вечеря, само че отхвърли да продължим вечерта по моя метод - въртиопашка. Пи кафе и се усмихваше, само че не ме остави да я прегръщам и целувам - материалистична кучка. Прие букета, само че не пожела да идем на кино - какво си фантазира... "


Хормонална стихия

Мъжът безусловно „ губи главата си " от обич. Обстоятелствата по този начин са се стекли. Може би сте минали дружно през вълнуващо премеждие, срещнали сте се в „ подобаващия " ден от вашия цикъл, попаднали сте в категорията „ неговия вид " - в резюме, хормоните играят в мъжа. Той откровено е подготвен да преобърне целия свят с краката нагоре, единствено с цел да бъде покрай вас допустимо най-често и допустимо най-близо. Тъй като такова положение задейства всички системи на тялото, това е голям стрес и човек не може да обитава в него от самото начало. Рано или късно индивидът ще се върне към естественото и ще стартира да мисли и работи по-трезво. Тогава стартира същинското опознаване. Ще престанете да бъдете непрекъснато в центъра на вниманието му и да заемате всичките му мисли. Това, несъмнено, може да се схване като отменяне, само че не е по този начин. Напротив, излизането от сливането разрешава на сътрудниците да изградят доста по-здравословна връзка, в която има място за две неповторими персони освен по своята аналогия, само че и по своята разлика. 


Д-р Джекил и господин Хайд

Човек може да се опита да ви покаже най-хубавите си страни и да скрие тези черти, които счита за „ тъмни ", порочни. Букетно-бонбоненият интервал в този случай е демонстрация на неговата „ промотационна " персона. Положителни черти, като благотворителност, неприкритост или сексапил, са съзнателно пресилени. Но да се преструваме дълго време е невероятно. Съзнателно или несъзнавано потиснатите елементи на характера ще се проявят рано или късно. И една значима детайлност - може вие напълно умерено да приемате неговите „ пороци “, само че самият той да се отхвърля толкоз мощно, че самата мисъл някой да разбере за недостатъци му, го ужасява. Това прави връзката извънредно сложна, защото основава удобна почва за проекция, отказване и експанзия. Възможността за фамилиарност изчезва, не могат да бъдат построени същински живи връзки, даже несъвършени. В този сюжет самостоятелната и по двойки психотерапия работи дейно. Добре е връзката да се развива последователно, а придвижването един към различен да е взаимно и симетрично. Ако сътрудниците се радват и се грижат един за различен, не тъй като „ по този начин е всекидневно “, „ мъжът би трябвало “ или „ същинската жена е длъжна “, а тъй като откровено го желаят. 
Ако сътрудниците в една двойка имат смелостта и честността в своята накърнимост да останат открити един към различен и връзката да издържи на житейските тествания макар разликите на двамата - бъдете сигурни букетно-бонбоненият интервал няма да свърши, до момента в който двамата са дружно.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР