Помните ли как в брой 8/2023 г. ви разказахме за

...
Помните ли как в брой 8/2023 г. ви разказахме за
Коментари Харесай

Вълшебна песен, наниз и ухание

Помните ли по какъв начин в брой 8/2023 година ви разказахме за Смиляна Захариева, вписана в Книгата на Гинес като най-мощния глас на планетата, която през днешния ден създава по поръчка украшения от музика? Певицата борави с логаритъм, с който данните на човек (име и дата на раждане) образуват мелодия, а тоновете се свързват с избрани цветове. От цветовете Смиляна ниже персонална гривна, мелодията става душевната ария, а последното й скимване е персонален парфюм за успокоение и наслада.

С рещнахме се с нея още веднъж и с боязън, характерен на дете, рисувало за пръв път, тя ни показа за новите си инициативи. И за своите довереници, чийто живот се трансформирал за хубаво, откогато носят накитите, вплели магичните мелодии на певицата.

Все повече дами пожелавали да имат силата на персоналния гердан и си го поръчвали, като при всяка въздействието било в друга област на живота. „ Моля те, направи ми гривна за обич “ помолила я една от тях. Първоначално певицата махнала с ръка, тъй като гривна за обич не ù звучало като сериозна задача, само че склонила. Внесла в гривната познанията си за музикалните шпации и присъединила „ най-магично-любовните “ от тях.
„ Вече имам три любовни истории, почнали дни откакто дадената жена поставя гривна за обич “, вълнува се приятелката на Списание 8 с гласище за петима. „ Имам да ти разправям. Нали си спомняш, че отивах на ваучър вечерта, когато ти приключи гривната ми за обич? Там го срещнах “, споделила ù нейна другарка.
Връзката на двамата влюбени още е в стихийно развиване, тъкмо като вдъхновението на родопчанката да уголемява набора си от произведения, вдъхващи благоденствие, хубост, любов и идеал в дните на притежателите им.
Парфюмът идва в комфортна и елегантна опаковка,
с цел да бъде с вас на всички места, спретнат в дамската ви чанта
Смиляна замислила цялостна трилогия за сетивата. Нещо доста персонално, формирано от три елементи – мелодията, която гали слуха; наниза, който съзираме и допираме с наслада; и най-новото попълнение – персонален парфюм, който посредством обонянието ни води в най-присъщото ни спокойно вътрешно пространство. За него Смиляна се въодушевила от книгата „ Тайните на натуралната парфюмерия “ на ароматерапевтите и парфюмеристи доктор Елена Николова Маркова и Весела Филева. Свързала се с тях и те я повели по пътеките на най-качествените ухания. Научили я, че същинският парфюм има основа, среда и връх, дали ù от маслата, които внасят от Нова Зеландия, Мадагаскар и Австралия, и дружно подбрали кои са най-магичните от тях.



Парфюм от музика  

Всяка писмен знак от името и цифра от датата на раждане има цвят (отговарящ на тон), който Смиляна Захариева усърдно нанизва с каристали на персоналните гривни, които ви представихме предишния път. Накитът има голяма мощ, която ни държи в неразривна връзка с нашата най-дълбока същина, а след изобретяването на персоналното благоухание качваме с още едно равнище силата на влияние на този персонален код.

Всеки цвят от наниза участва към този момент и в парфюмите, които Захариева като самодива вещо събира капка по капка.
„ Наредили сме палитрата от 7 цвята, както са седем тоновете в музикалната стълбица. На всеки цвят дават отговор по няколко цветя, обагрени в него, чиито масла се употребяват в парфюма. В лилавата част измежду маслата е това от теменужка – извънредно загадъчен и въздействащ аромат. Подбрахме масла, в които да има високата женствена нотка, само че да вдъхват покой, като парфюмът е на маслена основа от сладостен бадем “ – изяснява тя, опиянена от новия поминък.
Замисълът е 16 дни да си лягаме с нежното благоухание, като то ни вкарва през алфа-ниво към делта, с цел да сънуваме и да създадем в мозъка си спомен за пространство на мир и покой. После, защото уханието се е запечатало в мозъка ни с красиво възприятие, когато сме в положение на яд, отмалялост, напрежение или скука, можем да се измъкнем оттова, поднасяйки пред носа си дребното флаконче с парфюм.
От нашата чудна събеседничка разбираме, че в друго въодушевление човек усеща разнообразни нотки от еднакъв парфюм: „ Ако си приповдигнат – усещаш връхните нотки на мандарината, а когато си по-вглъбен – може би на лавандулата или върбинката, според от това какво съм подбрала по отношение на името ти “.
Така троицата от средства за хубав и лек ден е приключена, а Смиляна си е свършила работата на чаровница, орисала доверениците си със сполуки, обич и какви ли не още благини. Потърсете я и си поръчайте гривна, мелодия и парфюм и ще се убедите сами!

През октомври Захариева ще пее на сцена тъкмо пред пирамидите в Кайро. Певицата насочва покана към любителски и самодейни национални сформира да се свържат с нея, с цел да отидат там дружно и да разпилян българска памет на още едно място.
Контакти:
0888 708 294 
[email protected]сайтfacebookinstagram

Статията е оповестена в Списание 8, бр. 4/2024 г.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР