bTV Media Group разпространи официална позиция във връзка с коментар

...
bTV Media Group разпространи официална позиция във връзка с коментар
Коментари Харесай

bTV отговори на Рашков: Противопоставяме се на всяка форма на влияние

bTV Media Group популяризира публична позиция по отношение на коментар на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, който през днешния ден пред БНР сподели, че би уволнил публицистите Биляна Гавазова и Златимир Йочев. Именно те през вчерашния ден (17 май) интервюираха служебния министър в утринния блок на малкия екран. Ето и текста на позицията:

Днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков употребява ефира на националното радио БНР, с цел да разяснява честността на водещите на „ Тази заран “ Биляна Гавазова и Златимир Йочев, като направи подстрекателство, че те са изпълнявали поръчка посредством изявлението си с него (на 17 май) и даже предложи на притежателите на медията да ги отстранят като водещи.

bTV Media Group смята за мощно тревожно за медийната среда в България, че след повече от 30 години народна власт и независимост на словото в страната, длъжностни лица от всяко държавно управление не престават да си разрешават да нападат обществено публицисти от частни самостоятелни медии с безпочвени изказвания. Неуважението към авторитетни медии с високо доверие, като bTV и нейните публицисти, обществено демонстрирано от представителите на всяка власт, считаме като съществена причина за 112-ото място на България в класацията на Репортери без граници.

Отчитаме мощната роля, която медиите играят за построяването на истории и отправянето на послания на политическите фигури, партии и претенденти по време на дейната предизборна акция. Единствената роля на bTV обаче е да дава обективно и плуралистично отразяване на новините в полза на своите фенове.

bTV се опълчва на всяка форма на въздействие или операция от трети страни. Намесата на представители на властта и други директни или косвени играчи в предизборната акция няма да се толерира и ще се смята за дезинформация.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР