Брюксел е готов да промени политическата декларация към споразумението за

...
Брюксел е готов да промени политическата декларация към споразумението за
Коментари Харесай

Тереза Мей преговаря за Брекзит в Брюксел

Брюксел е подготвен да промени политическата декларация към съглашението за Брекзит, само че не и самото съглашение. Това стана ясно след днешната среща сред ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и английския министър председател Тереза Мей. Мей беседва в Брюксел и с ръководителя на Народното събрание Антонио Таяни и с координатора за Брекзит Ги Верховстат, както и с Доналд Туск.

Засега пробив и доближаване на позициите сред Брюксел и Лондон няма. Тереза Мей беседва с Жан-Клод Юнкер повече от час. Двамата дефинираха полемиките като яростни и градивни, само че все пак Европейски Съюз продължава да упорства, че няма да предоговаря, до момента в който Англия желае отстъпки във връзка с така наречен защитна мярка за ирландската граница. По-късно и в Екологичен потенциал позицията на Европейски Съюз беше доказана от Ги Верхофстат и Антонио Таяни. Всички към този момент се притесняват от един безсистемен или безреден Брекзит, това би било злополука - споделиха през днешния ден Таяни и Верхофстат.
Маргаритис Схинас - представител на Европейска комисия: Председателят Юнкер изрази подготвеност за работа по политическата декларация, контрактувана от 27-те и Англия, тъй че тя да стане по-амбициозна във връзка с наличието и скоростта на бъдещите връзки сред Евросъюза и Обединеното кралство. Антонио Таяни - ръководител на Екологичен потенциал: Парламентът изцяло поддържа съглашението, контрактувано от Мишел Барние. Това е единственото решение, което обезпечава проведено овакантяване на Англия, единственото решение, което пази мира в Ирландия и целостта на вътрешния пазар. Ги Верхофстат - координатор на Екологичен потенциал за Брекзит: За нас защитната уговорка за ирландската граница е от основно значение. Ако има проблеми с нея, както е в този момент в съглашението за Брекзит, нашето предложение е да се опитаме да решим тези проблеми в политическата декларация.
Тереза Мей - министър-председател на Англия: Това, което чух и видях от водачите е предпочитание за взаимна работа, тъй че да реализираме излизане на Обединеното кралство от Евросъюза със съглашение.

И немският канцлер Ангела Меркел, която взе участие в обяд с сътрудниците си от Вишеградската четворка в Братислава, разгласи, че проведен Брекзит е вероятен.

Разговорите в Брюксел не престават. Тереза Мей ще се среща с Юнкер още един път до края на февруари. Дали Англия ще напусне Европейски Съюз със съглашение, както самата тя сподели, следва да разберем скоро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР