Броят на произведените от Volkswagen електромобили може да надвиши тези

...
Коментари Харесай

Volkswagen таи надежди да изпревари Tesla


Броят на създадените от Volkswagen електрически автомобили може да надвиши тези на Tesla през 2025
(снимка: Volkswagen AG)

Автомобилният колос Volkswagen крои амбициозни проекти за електрификация на своите транспортни средства. Дори при сегашните компликации, подбудени от дефицита на съставни елементи, немският производител не губи вяра да изпревари водача на пазара Tesla по брой продадени електрически автомобили през 2025 година

В изявление за CNBC основният изпълнителен шеф Хърбърт Дийс показа своето виждане за вероятностите за пазара като цяло и за самата Volkswagen. Първо, той счита, че през втората половина на годината в автомобилната промишленост доста ще отслабне, в случай че няма предпоставки за ненадейно утежняване. Веригите за доставки би трябвало да са в ред до тогава, споделя Дийс.

„ Tesla в този момент е водач, когато става въпрос за електрически транспортни средства, и може да се смята за най-дигиталната автомобилна компания, тя има редица преимущества. Все още се надяваме да я надминем по продажби до 2025 година ”, съобщи шефът на Volkswagen.
още по темата
Разбира се, Tesla отваря нови бизнеси и по тази причина не е толкоз елементарно да бъде преследвана от съперниците, само че още през втората половина на тази година немският противник ще се почувства по-добре в това отношение, счита неговият управител.

Интересното е, че шефът на Volkswagen изяснява с вярата на вложителите в светлото бъдеще на промишлеността на електрическите коли. Според него „ пазарите постоянно са за бъдещето ”.

Преди това Дис използваше Tesla като образец за стимулиране на своите чиновници да създават електрически автомобили на поточната линия. Затова той е запазен по отношение на критериите за конкуренция с компанията на Мъск, ограничавайки упоритостите си до броя на електрическите транспортни средства, създадени до 2025 година

Дори в този момент Volkswagen може да предложи доста по-широка гама от модели електрически транспортни средства в сравнение с Tesla, което също е значим конкурентен фактор. Тази година Tesla може да създаде към 1,5 милиона електрическия автомобил, тъй че до 2025 година Volkswagen ще би трябвало да създаде няколко милиона броя, с цел да се конкурира дейно с Tesla.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР