Броени дни остават до началото на есенната сесия от мотокрос

...
Броени дни остават до началото на есенната сесия от мотокрос
Коментари Харесай

Троян приема този уикенд Европейския шампионат по мотокрос

Броени дни остават до началото на есенната сесия от мотокрос надпреварите в България, първото от които ще се случи тази седмица на мотополигон „ Троян”, град Троян. Състезанието, което ни чака е петия кръг от BMU Европейския шампионат по мотокрос, който включва всички класове и възрастови групи в дисциплината мотокрос.
Заявки за присъединяване са подали състезатели от България, Румъния, Северна Македония, Гърция, Сърбия, Молдова и Турция, като броят на предстоящите водачи тази седмица е над 100. В най-малката кубатура, клас ЕМХ65 конкуренцията от началото на годината е несъмнено мощна през този сезон, само че на върха в класирането два кръга преди края на този шампионат е Мирослав Димитров (КТМ, Марица рейсинг тийм, 148т.). Със 130 точки и второто място в подреждането се подрежда Венцислав Тошев (КТМ, МСК Севлиево). Третият българин в класирането, сега е Дани Цанков (Ямаха, М6 Ямаха Рейсинг тийм, 110т.) който сега е на петата позиция, само че с действителни шансове за класиране в топ три за надпреварата и сезона. При водачите от клас ЕМХ85, лидерската позиция в класирането е за българският водач Християн Георгиев (КТМ, Пловдив Мотор Спорт, 149т.), който е следван от мощния румънски представител Золтан Ордог (Ямаха, 111т.) на втората позиция. Другите двама българи в топ пет на класирането са Живко Иванов (КТМ, МСК Диана рейсинг) и Виктор Бориславов (КТМ, Мотоспорт Варна), като досега те са отбелязали по 85 точки.

В клас МХ2, любимец за успеха е Майкъл Иванов (КТМ, Тексим Мотор Спорт, 100т.), само че не той е отпред на класирането в този шампионат. Лидер в класа е състезателят от Мотоспорт Варна Алекс Димитров (КТМ) който досега е отбелязал 190 точки и е безспорен любимец за спечелването на купата тази година с задатък от 58 точки. Жулиан Георгиев (Кавазаки, Киппен МХ Рейсинг, 130 т.) заема третото място в класирането с закъснение от единствено две точки от втората позиция на Християн Станкович от Северна Македония. Виктор Нейчев (Ямаха, Еърмакс Рейсинг Тийм, 128т.) и Димитър Грозданов (КТМ, МХ Тийм Симитли, 112т.) допълват топ пет на българите в класирането за шампионата. Под въпрос е присъединяване на Хакан Халми (КТМ, МСК Севлиево 2004), само че най-вероятно след огромната му пауза още веднъж ще го забележим в спортен екип на трасето.
В клас MX1 трима българи заемат челните места в класирането и те са: Любомир Васев (Ямаха, Тексим Мотор Спорт, 198т.) – водач, втората позиция е за Стефан Нейчев (Ямаха, Еърмакс Рейсинг, 179т.), а трети е Калоян Илиев (КТМ, МСК Севлиево, 166т.). Топ пет е допълнен от Гоце Томовски от Северна Македония, а пети е Георги Гочев (Ямаха, МСК Девня Марцианопол,82т.). Този път няма да забележим Майкъл Иванов в огромната кубатура 450сс, само че всички помнят неговата абослютна победа в този клас на Великден когато бе и първото домакинство на Община Троян през сезон 2019-та.МХ/Veteran както постоянно е сериозна спортна група от два под-класа МХ (23-39 годишни) и Veteran (40 плюс) които както постоянно са подготвени за провокациите на мотополигон Троян.

В по-младата група, макар че пропусна първия кръг на шампионата в Молдова, водач без загуба е Григор Царев (КТМ, Джей Ар Си Моторспорт, 200 т.), следван от македонеца Зоран Каранфилоски (Хонда, 141т.), а трети е Петър Петров (Хонда, М6 Ямаха рейсинг тийм, 86т.). Почти същото е и ситуацията в групата 40 плюс, където с актив от 194т., отпред е Мартин Тодоров (Ямаха, М6 Ямаха Рейсинг Тийм), следван от Атанас Петров (КТМ, АИТ Рейсинг Тийм, 171т.). трети в подреждането на тази група е изключително дейния през тази година румънец Йонут Кояну (Ямаха), който съумява качествено да поизнерви българските си сътрудници в някой кръгове.

Програмата за надпреварата включва тренировки и един спортен манш за клас МХ в събота, неделният ден ще дефинира спечелилите в Grand Prix Bulgaria 2019 -Троян в другите класове.

В неделя, както нормално, формалното разкриване по стратегия е в 10:30.Заповядайте в Троян.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР