Новият селекционер на националния отбор по волейбол за мъже Джанлоренцо

...
Новият селекционер на националния отбор по волейбол за мъже Джанлоренцо
Коментари Харесай

Бленджини: В процес на избор сме на капитан на националния отбор

Новият селекционер на националния тим по волейбол за мъже Джанлоренцо Бленджини приказва пред медиите на откритата подготовка на отбора. Тя се организира ден преди последната контрола против отбора на Естония в София и заминаването на тима за първите мачове от Лигата на нациите в Анталия.

" Впечатленията ми от работата в първите дни с тима са доста положителни. От старанието на момчетата, влагането им в тренировките. Те са изтощени, тъй като всеки ден упражняваме по два пъти, работихме доста. Работим и за смяна на манталитета на този тим ", бяха първите дума на италианския експерт.

" Не е почтено и не е вярно да пожелаваме огромна отговорност и бързи резултати от тези млади момчета. Това ще бъде дълъг и сложен развой. Преходът от младите играчи към високото равнище на мъжкия волейбол е сложен. Задачата ни е да се изкачваме лека бавно в международния ранкинг, да изградим тим с нрав. Искам състезателите да имат вяра до край, че могат да реализират нещо ", надява се той.

" За мен е кардинален въпрос за играчите, които са с нас. С травми са Алекс Николов и Мартин Атанасов. Другите са разполагаем. Ако някой има физически проблеми, ще стане ясно. Но ние пожелаваме безусловна отдаденост от играчите. Те би трябвало да играят непрекъснато на най-високо си равнище - не да вземат решение дали това съревнование е значимо, а другото - не. Целите ни са високи. Имат цялостен картбланш от управлението по отношението на дисциплината ", сподели треньорът.

" За мен е доста значим изборът на капитан. Едва от десетина дни съм с тима и желая да опозная добре всички. Не считат, че капитан би трябвало да бъде избиран поради възраст или опит. Той би трябвало да има избрани характерности и държание. Капитанът би трябвало да бъде като треньора - да бърка допустимо минимум. В развой на избор сме на човек, който да бъде образец за останалите ", приключи Кико Бленджини преди тренировката на отбора.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР