Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) се класира за

...
Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) се класира за
Коментари Харесай

Швьонтек се класира за четвъртфиналите в Рим, Осака отпадна

Водачката в международната класация Ига Швьонтек (Полша) се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на клей в Рим с награден фонд 5.5 милиона $ за четвърта поредна година.

В среща от четвъртия кръг Швьонтек в профил германката Анжелик Кербер със 7:5, 6:3 за час и 39 минути игра.

Полската тенисистка ще се изправи против 18-ата в схемата Мадисън Кийс в спор за постигане до полуфиналите.

Ига Швьонтек поведе с 5:3 в първия сет против Кербер, само че позволи равнене за 5:5 преди да стигне до сполучливото 7:5 при петия си сетбол. Във втората част Анжелик Кербер реализира ранен пробив, само че Швьонтек бързо изравни за 2:2. Тя отново взе задатък от 5:3 след втория си пробив в сета и завоюва с 6:3.

Мадисън Кийс (САЩ) отстрани 28-ата сложена Сорана Кърстя от Румъния с 6:2, 6:1, с цел да стигне до четвъртфиналите. Двубоят, в който Кийс изцяло доминираше, продължи единствено 65 минути.

За четвъртфиналите се класира и седмата сложена Цинвън Чжън (Китай), която преодоля японката Наоми Осака в четвъртия кръг с 6:2, 6:4 за час и 24 минути игра. За Осака това бе първо присъединяване на шампионата в Рим от три години насам.

Противничка на Чжън на четвъртфиналите ще бъде третата в схемата Коко Гоф. Американката се наложи в оспорван конфликт над Паола Бадоса от Испания след поврат с 5:7, 6:4, 6:1. Срещата продължи два часа и 28 минути.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР