Бритиш Еъруейс (British Airways) спря продажбата на билети за полети

...
Бритиш Еъруейс (British Airways) спря продажбата на билети за полети
Коментари Харесай

"Бритиш Еъруейс" спира продажбата на билети за полети на къси разстояния от летище Хийтроу



" Бритиш Еъруейс " (British Airways) спря продажбата на билети за полети на къси дистанции, заминаващи от лондонското летище Хийтроу, откакто то изиска от самолетните компании да лимитират новите резервации за полети.

В изказване от вторник самолетната компания сподели, че смяната, която ще продължи до 8 август, е подхваната в отговор на настояването на Хийтроу.

Летище Хийтроу съобщи, че е предостатъчно, че най-голямата самолетна компания е последвала настояването: " Радваме се да забележим тези дейности от British Airways, подхванато отговорно и също по този начин поставящи пасажерите преди всичко ".

Най-голямото летище по брой пасажери в Европа разгласи, че е наложило ограничаване от 100 000 заминаващи пасажери дневно на 12 юли, защото авиоиндустрията продължава да се бори с дефицит на личен състав.

Летището съобщи, че решението му да ограничи броя на пасажери е взето " в най-хубавия интерес на пасажерите ", с цел да обезпечи " по-добри, по-надеждни пътувания това лято ".

Ограничението на потенциала на Хийтроу ще бъде в действие до 11 септември.

Трябва да се има поради, че Хийтроу имаше сред 110 000 и 125 000 пасажери дневно през юли и август 2019 година

Третото по величина летище в Европа, амстердамското летище Схипхол, също разгласи редица ограничавания на пасажерите през лятото.

" Целта на определянето на най-много пасажери е да се подсигурява тяхната сигурност и тази на чиновниците и да се сътвори благонадежден развой на летището ", се споделя в изказване на Схипхол. " Всички старания са ориентирани към минимизиране на следствията за пътуващите ".

В момента най-много 73 000 пасажери могат да бъдат обслужвани от нидерландското летище, само че този брой ще спадне до 67 500 през септември, след което ще бъде повишен до 69 500 през октомври.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР