Британското правителство подкрепи проекта на споразумение за Брекзит, договорен между

...
Британското правителство подкрепи проекта на споразумение за Брекзит, договорен между
Коментари Харесай

Британското правителство подкрепи споразумението за Брекзит

Британското държавно управление поддържа плана на съглашение за Брекзит, контрактуван сред Лондон и Брюксел.

Новината беше огласена от премиера Тереза Мей, която в 21:20 ч. довечера излезе от държавната постройка на " Даунинг стрийт " 10, с цел да направи изказване за пресата, съобщи Би Би Си.

" Споразумението е най-хубавото, което можеше да бъде контрактувано ", съобщи Мей, като добави, че груповото решение на кабинета е да го поддържа.

То изрично е в благозвучие с националния интерес и дава отговор на уговорката стихотворец с референдума, уточни английският министър председател.

По думите й, с решението на кабинета ще бъдат предпазени работните места на британците.

Мей разясни, че съглашението за Брекзит ще бъде подложено на прецизен надзор и че при вземането на решението изборът е бил да се гради бъдеще за страната или обещанието, обещано с референдума, да претърпи неуспех.

" Категорично имам вяра с мозъка и сърцето си, че това е решение, което по най-хубавия метод пази ползите на Обединеното кралство ", сподели тя в умозаключение, след което се върна в постройката на държавното управление.

Очаква се на следващия ден тя да запознае Народното събрание със същността на документа.

Междувременно в английските медии се появиха информации, че до момента в който е траело съвещанието на държавното управление, измежду консерваторите се е обсъждала концепцията да се внесе в Народното събрание избор на съмнение против Тереза Мей. Журналистката от Би Би Си Лаура Кюнсбърг заяви в Туитър, че е допустимо това да стане още на следващия ден.

За внасяне на избор на съмнение са нужни подписите на 48 депутати.

През последните месеци Тереза Мей беше обект на непрекъснати офанзиви от страна последователите на корав Брекзит.

От друга страна, в Народното събрание недоволството против съглашението пораства измежду последователите на разнообразни партии. Противниците на Брекзит се надяват, че възможен неуспех на Мей може да докара до втори референдум и в последна сметка Англия да остане в Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР