Британският вътрешен министър Сюела Брейвърман заяви, че е изпратила шест

...
Британският вътрешен министър Сюела Брейвърман заяви, че е изпратила шест
Коментари Харесай

Британският вътрешен министър Сюела Брейвърман шест пъти нарушила служебните правила

Британският вътрешен министър Сюела Брейвърман съобщи, че е изпратила шест пъти публични документи на персоналната си е-поща, с което породи нови опасения, че е нарушила министерските правила , в случай че дава отговор за националната сигурност, съобщи Ройтерс.

В писмо от през днешния ден Брейвърман уведомява вътрешната комисия на английския парламент, че при инспекция на министерството ѝ са открити шест случая сред 6 септември и 19 октомври, в които тя е изпращала публична документи на персоналната си е-поща.

Брейвърман уточни, че е правила това, с цел да може да чете съответните документи по време на виртуални срещи и изявленията от служебния си телефон.

Тя акцентира, че нито един от тях не е засягал националната сигурност, нито въпроси от сферата на разузнаването и киберсигурността, по тази причина случилото се не заплашва националната сигурност.

" Проверката удостовери, че всички тези случаи са от моменти, когато съм провеждала виртуални съвещания на министерството, или са се отнасяли до обществено известни обстоятелства, които съм желала да загатна в изявленията ", сподели Брейвърман. " Някои от тези срещи са били небрежно проведени в отговор на неотложни оперативни въпроси, засягащи целите на вътрешното министерство. "



Миналата седмица Брейвърман беше възобновена на поста си от новия министър председател Риши Сунак, единствено шест дни откакто подаде оставка за това, че в нарушаване на разпоредбите е изпратила държавен документ от персоналния си имейл на помощник на народен представител от английския парламент.

Брейвърман се оправда тогава, че в оня миг служебният ѝ телефон не е бил у нея и по тази причина помолила неин асистент да изпрати документа на персоналния ѝ имейл.

Скандалът към връщането ѝ на поста след този случай беляза първите дни от ръководството на Сунак. Опозицията, а и членове на ръководещата Консервативна партия го оповестиха, че Брейвърман е несъответствуваща за тази служба.

Разкритието за новите случаи от през днешния ден обаче поражда и нови въпроси по отношение на изказванието на Брейвърман в писмото с претекстовете за оставката си от 19 октомври, че персонално е уведомила съответния контролен орган за това, че е изпратила държавен документ от персоналния си телефон.

Тогава тя уточни, че незабавно щом осъзнала грешката си, " тя навреме пратила уведомление за това по формалните канали ".

Но това изказване влезе в несъгласие с изложената от нея в писмото последователност на събитията, откакто призна, че е съобщила за позволената неточност чак след няколко часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР