Британският външен министър Джеймс Клевърли окачестви като недопустими руските ракетни

...
Британският външен министър Джеймс Клевърли окачестви като недопустими руските ракетни
Коментари Харесай

Лондон осъди като недопустими руските ракетни удари по градове в Украйна

Британският външен министър Джеймс Клевърли окачестви като " неприемливи " съветските ракетни удари по цивилен обекти в Украйна, съобщи Ройтерс.

" Това е проява на уязвимост, а не на мощ от Путин ", написа министърът в " Туитър " по адрес на съветския президент.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви също в " Туитър ", че в диалог с немския канцлер Олаф Шолц е издействал свикването на изключителна среща на Г-7 във връзка със почналата през днешния ден ракетна акция на Русия. " Насрочена е моята тирада, в която ще опиша за терористичните набези на Руската федерация. Обсъдихме също въпроса за усилването на натиска върху РФ и помощта за възобновяване на развалената инфраструктура ", написа той.

Говорител на държавното управление в Берлин сподели, че в телефонния диалог Шолц е уверил Зеленски в своята поддръжка и че Германия изрично осъжда съветските офанзиви в Украйна.

Зеленски заяви в обществената мрежа, че разговарял и с френския президент Еманюел Макрон за укрепването на украинската противовъздушна защита и за нуждата от твърда европейска и интернационална реакция против дейностите на Русия. " Франция е с Украйна ", разгласи украинският президент в поста си в " Туитър ".

Елисейският замък разгласи, че Макрон поддържа непосредствен контакт със Зеленски, а също с водачите на останалите страни от Г-7 и с европейските сътрудници на Франция. Макрон е удостоверил пред Зеленски цялостната поддръжка на Париж, включително посредством изпращането на още военни доставки, съобщи Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР