Британският уличен художник Банкси публикува в профила си в Инстаграм

...
Британският уличен художник Банкси публикува в профила си в Инстаграм
Коментари Харесай

Банкси нарисува графити върху разрушени сгради в Украйна

Британският махленски художник Банкси разгласява в профила си в Инстаграм графити от Бородянка, съобщи Новая газета Европа. Градчето, което на 35 км от Киев и на 20 км от Буча, бе тежко бомбардирано от Русия.

На разрушената стена е нарисувана гимнастичка, която прави стойка на ръце върху части счупена зидария. Обикновено публикуването на творба от Банкси в обществената мрежа се възприема като признание на авторство. В предишното известният махленски художник е пътувал до спешни зони, в това число Западния бряг. Няма данни по кое време е посетил Украйна, само че оповестените фрагменти от Бородянка са първите за 2022 година в профила на уличния актьор, който не се появява обществено.



Самоличността на Банкси остава незнайна, само че творбите му, постоянно на обществена тематика или за лицемерието на управляващите, са доста известни. На търгове цената им доближава милиони долари.

Вчера се появи още едно графити изображение, на двойка джудисти - дете в кимоно хвърля на земята мъж, който доста го превъзхожда по растеж и наподобява на Путин. Фотографът Ед Рам припомня, че Владимир Путин има черен колан по джудо, а след нашествието в Украйна му бе отнетo званието " почетен президент на Международната федерация по джудо (IJF) ". Тази творба също е нарисувана в стила на Банкси, само че фотография от нея няма оповестена в неговия профил.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР