Докато президентът Путин предлагаше на Запада условия за мир в

...
Докато президентът Путин предлагаше на Запада условия за мир в
Коментари Харесай

„Пет минути полет до Вашингтон“. Руският флот тренира край американските брегове

Докато президентът Путин оферираше на Запада условия за мир в Украйна, съветски военни кораби бяха ситуирани на 180 километра от Флорида. Това разстояние е почти същото като от Москва до Калуга.

Сигналът беше разчетен бързо и доста добре. Британците първи се паникьосаха. Когато на 5 юни фрегатата „ Адмирал Горшков “, атомната подводница „ Казан “, танкерът за доставки „ Академик Пашин “ и избавителният влекач на съветския флот „ Николай Чикер “ минаха през Британските острови, информацията за това незабавно отиде в непрекъснатия щаб на английския флот в Нортууд. Оттам бързо е известен министър председателят Риши Сунак. Той бързо се срещна с министъра на защитата Грант Шапс.

Говорител на централата в Нортууд се оплака, че съветски военни кораби посещават английските крайбрежия „ в търсене на нашите уязвими места “. Британските таблоиди започнаха да оплакват съветската опасност, като припомниха, че атомните подводници клас " Ясен М " ( " Казан " принадлежи към този клас) се считат за " най-смъртоносните подводници в света ".

След това съветските кораби продължиха към Атлантическия океан и минаха на 25 благи от източното крайбрежие на Съединените щати. Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан отговори с изказване: Съединените щати ще следят съветските кораби.

До 12 юни адмирал Горшков и Казан упражняваха потреблението на високоточно оръжие и средства за противовъздушна защита край крайбрежията на Съединени американски щати. И тъкмо в деня на Русия нашата флотилия спря в Хавана. Опашка от любопитни се изви да види адмирал Горшков. Хората си правеха селфита, снимаха кораба, съветските флагове се вееха в небето и звучеше нашият химн. Точно по това време кубинският външен министър Бруно Родригес Парила се срещна в Москва със Сергей Лавров и изрази цялостна поддръжка за Русия в нейната борба с блока НАТО.

Москва неведнъж е подчертавала, че няма опасност в маневрите на съветски кораби покрай американските граници. Това са рутинни учения, които Русия, като най-голямата морска мощ, постоянно организира в разнообразни райони на Световния океан.

Дори на оглушените от личните си крясъци " Руснаците идват! " западните политици им беше ясно, че задачата на тази експедиция не е да гърмят или да се вършат на простаци някъде. Задачата на нашата флотилия беше друга: да показва уязвимостта на англосаксонската противоракетна защита.

Това изяснява нервната реакция на британците и американците към нашите учения. Факт е, че след разпадането на Съветския съюз те изцяло престанаха да вземат поради опцията за действителна нуклеарна борба с зложелател със сравнима мощност. Грубо казано, не се опасяваха, че някой ще ги нападне съществено.

Британците преди малко бяха прегледали своите системи за противоракетна защита, схванаха, че техният остров е на практика беззащитен от съвременни ракети и започнаха в суматоха да приканват за основаването на аналог на израелския „ Железен купол “. Има обаче два казуса. Първото е, че нямат пари за това. Второто е, че именитият „ Железен купол “ не направи нищо, с цел да отбрани израелците от миналогодишната офанзива на „ Хамас “, осъществена от евтини дронове и лични ракети.

Какво ще кажете за качествата на Съединени американски щати за противоракетна защита? В края на краищата известната митология споделя, че американските оръжия са „ най-супер-дупер “, както се изрази някогашният президент Тръмп. Въпреки това, самата американска войска е пресметнала, че успеваемостта да вземем за пример на нашумялата американска система за стратегическа противоракетна защита ГМД е едвам 50 %. Тоест работи като във вица за русокоската и динозавъра - или прихваща, или не.

В Аляска има 44 комплекса ГМД, а в Калифорния, на южната граница на страната, има единствено четири. Освен това всички противоракетни системи на Съединени американски щати са създадени във време, когато за хиперзвук можеше единствено да се мечтае. Днес и Русия, и Китай разполагат с цялостна гама хиперзвукови ракети.

И „ Адмирал Горшков “, и „ Казан “ са носители на атомни оръжия, само че същите „ Циркон “ могат да бъдат изстреляни без нуклеарен заряд - опцията за прихващането им от американците е мощно съмнителна. За британците няма подозрение.

Разбира се, това никога не е дрънчене на оръжие, а единствено увещание на нашите контрагенти с каква Русия си имат работа. Това никога не е деморализираната страна от 90-те години. Има всички благоприятни условия да води независима политика – дипломатическа, икономическа и военна.

Ако салдото на силите е неразбираем за западните политици - и се натрупаха доста въпроси по отношение на когнитивните им качества - тогава може би американските и английските военни ще могат ясно да обяснят на своите началници какво заплашва техните страни при положение на цялостно оръжие. огромен спор с Русия.

Американският политолог Гилбърт Доктороу изяснява, както се споделя, на пръсти: „ Като изпраща съветски кораби в Карибите, Путин прави непосредствено изказване на Запада: в случай че Съединени американски щати разположат своите ракети на разстояние от 10 до двадесет минути полет от Москва или Санкт Петербург, тогава... „ Русия може да сложи бойните си глави в Карибите, на пет до 10 минути полет от Вашингтон. Съединените щати няма да имат време да отвърнат и тези ракети ще бъде невероятно да бъдат спрени. "

Днес нашата флотилия е хвърлила котва в Куба. Има възприятието, че с добра дума и съветския „ Циркон “ можете да получите малко повече от американците, в сравнение с просто с добра дума.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед50793Ген. Димитър Шивиков: Зеленски не има вяра, а единствено нашата евроатлантическа сбирщина има вяра в успеха на УкрайнаАлтернативен Поглед20945Ген. Димитър Шивиков: Неявянето на 70% от гласоподавателите пред урните направи Движение за права и свободи втора политическа силаАлтернативен Поглед49302Доц. Григор Сарийски за рецесията в Европа: " Хем сме на прага, хем сме в рецесията! " Алтернативен Поглед51886Доц. Григор Сарийски за края на епохата на петродолара, наложена от Съединени американски щати и Саудитска АрабияАлтернативен Поглед32827Проф. Андрей Пантев: Не сме пред международна война, само че заплаха има! Не имам вяра толкоз луди хора да има!?Алтернативен Поглед208362Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед106323Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?  Иво Христов,120 години, прелом, Българи </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР