СподелиФранция победи Австрия с 1:0 в мач от група D“

...
СподелиФранция победи Австрия с 1:0 в мач от група D“
Коментари Харесай

Франция постигна труден успех над Австрия в първия си мач на Евро 2024

Сподели
Франция победи Австрия с 1:0 в мач от група „ D “ на Европейското състезание по футбол. Единственото попадение в мача падна в 38-ата минута, когато Максимилиан Вьобер си означи автогол, съобщи Българска телеграфна агенция.

За Дидие Дешан това е победа 100 като селекционер на френския тим. Това значи, че 22 % от всички победи в историята на Франция са извоювани под управлението на Дешан. Специалистът води националния тим на „ петлите “ от юли 2012 година Под негово управление състава стана международен първенец и вицешампион, а също по този начин завоюва сребро на Евро 2016 и завоюва Лигата на нациите.

В първият мач от групата Нидерландия се наложи с 2:1 над Полша.

В началото на срещата французите пробваха да наложат напън, само че играта бе накъсана и забавните моменти пред двете порти липсваха.

Първата добра опция за гол се откри пред Килиан Мбапе, който стреля по диагонала, само че Патрик Пенц съумя да избие в корнер.

От своя страна Австрия последователно съумя да изравни притежанието на топката и сътвори опция посредством Конрад Лайнер. Футболистът на Байерн Мюнхен стреля от сложна обстановка, само че Майк Менян се оправи. В 35-ата минута футболистите на Ралф Рангник сътвориха най-хубавата опция до този миг в мача. Марсел Забицер съумя да изведе с едно допиране Кристоф Баумгартнер, само че полузащитникът бе спрян от Менян.

В 38-ата минута французите нанесоха своя удар. Килиан Мбапе направи отличен пробив и от самата аутлиния съумя да центрира. В опита си да почисти с глава, Максимилиан Вьобер насочи топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Пенц.

След подновяването на играта се стигна до противен случай. Максимилиан Вьобер и Антоан Гризман се сблъскаха и французинът удари главата си в рекламните. Гризман получи незабавна здравна помощ, с цел да бъде спряно кръвотечението от челото му и да бъде бинтована главата му, а той се върна в игра.

В 55-ата минута Килиан Мбапе бе изведен самичък против Пенц и като по знамение не се стигна до втори гол за Франция. Капитанът на „ петлите “ стреля настрана от задачата.

Австрийците имаха искания за дузпа в 62-ата минута, когато Марсел Забицер бе повален на земята от френски бранител, само че съдията Хил Мансано даде знак играта да продължи.

В 68-ата минута още веднъж хората на Дидие Дешан сътвориха опция за удвояване на резултата. Маркюс Тюрам бе оставен непокрит в наказателното поле и насочи удар, който бе майсторски отразен от Пенц.

Последваха положителни минути за австрийците, само че безредните им центрирания не доведоха до смяна в резултата.

В заключителните минути на срещата Килиан Мбапе получи удар в лицето, след което бе сменен от Оливие Жиру.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР